Смачні котлети з яловичого фаршу

Вкусные котлеты из говяжьего фарша

Завжди можна приготувати соковиті і смачні котлети з яловичого фаршу. Головне, зробити все правильно і з дотриманням технологічного процесу.

Продукти даються з розрахунку на 6 порцій. Час приготування: 20 хв.

Що потрібно для приготування

Компоненти:

  • Фарш яловичий – 500 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 2 ст.;
  • Сметана або майонез – 2-3 ст.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Будь-яка рослинна олія – 30 г;
  • Сіль за смаком;
  • Перець мелений за смаком;
  • Панірувальні сухарі – 1 пачка.

Як ми готуємо?

  1. Перекладіть яловичий фарш в глибоку миску.
  2. Беремо сир і трьом на крупній тертці.
  3. Цибулину необхідно очистити від лушпиння і акуратно натерти на дрібній тертці.
  4. Додаємо у фарш сметану або майонез, яйце, сир, сіль і перець.
  5. Перемішуємо для однорідності, додаємо борошно. Ще раз перемішайте.
  6. Змочіть руки і сформуйте котлети. Обваляти в панірувальних сухарях.
  7. Розігрійте сковороду. Влийте олію.
  8. Як гарнір можна подати картоплю та інші овочі, рис, гречку.
Вкусные котлеты из говяжьего фарша
Смачні котлети з яловичого фаршу

Поради від шеф-кухаря

    1. Масло для смаження можна взяти будь-яке рослинне масло.
    2. Ми не рекомендуємо купувати готовий фарш. Краще купити хороший шматок яловичини і подрібнити його незадовго до приготування страви. У приготуванні повинна бути присутня тільки яловичина.
    3. Переверніть м’ясо на м’ясорубці двічі, бажано більше.
    4. Котлети будуть м’якше і смачніше, якщо відбити фарш. Зробити це просто. Покладіть його в пакет і вдарте ним об поверхню столу кілька разів. Це зробить готові котлети більш пухкими.
    5. Рекомендуємо додати у фарш зовсім трохи крижаної води, буквально пару чайних ложок. Ви гарантовано отримаєте соковиту страву.
    6. Під час смаження їх можна перевернути тільки один раз.
    7. Якщо ви хочете збільшити ніжність котлет, то добре протушкувати їх в духовці, а краще приготувати в духовці. Також добре додати улюблений соус або звичайний яловичий бульйон зі спеціями.
    8. Хочете гарантовано отримати котлети, які будуть танути в роті? Насправді все дуже просто.

Візьміть 700 гр. яловичий фарш. Додаємо дві великі цибулини, 2 зубчики часнику і 1 скибочку батона, розмоченого в молоці. Все пропускають через м’ясорубку не менше 2 разів і перемішують до повної однорідності.
Додаємо яйце, спеції і сіль. Вимішуємо до повної однорідності. Покласти в пакет і відбити. Залиште на 15 хвилин.

Вкусные котлеты из говяжьего фарша
Смачні котлети з яловичого фаршу

Змочіть руки і зробіть котлети. Всередину потрібно покласти шматочок плавленого сиру. Обваляйте в панірувальних сухарях і відправте в духовку на 40 хвилин на змащене маслом деко. Також можна тушкувати в соусі або бульйоні.

 

  • Можна вдатися до незвичайного рецепту. Вам знадобиться твердий пучок шпинату і кілька пір’я зеленої цибулі. Дрібно нарізати. Візьміть очищену картоплю, помийте і натріть на дрібній тертці. Покладіть сік і м’якоть у фарш. Додаємо спеції, сіль і вимішуємо. Збийте яйце і додайте до фаршу і гарненько перемішайте. Формують невеликі котлети і обсмажують, паніровку роблять за бажанням. Як тільки бічна сторона підрум’яниться. Переверніть, зменшіть вогонь і накрийте кришкою, доведіть котлети до повної готовності. Це займе від 40 хвилин до години.
  • Якщо у вас є мультиварка. Фарш готується за будь-яким обраним рецептом. Каструлю мультиварки необхідно змастити маслом. На 10 хвилин потрібно включити режим «Випічка», потім вимкнути його, перевернути котлети і повторити процедуру. Залийте котлети водою до половини висоти. Якщо вам подобається смак трохи гостріше, то додайте в воду столову ложку томатної пасти або кетчупу і перемішайте. Активуйте режим гасіння і залиште на 60 – 90 хвилин.
  • Гарніром може бути що завгодно, наприклад, макарони, овочі, рис, відварна сочевиця, овочевий салат з рослинним маслом, сметана або соус.