Смачні м’ясні котлетки, як з дитинства: згадуємо разом

Пам’ятаєте ті смачні м’ясні котлетки з дитинства, які давали нам на обід у школі та садочку? Цей смак, швидше за все, пам’ятають усі.

Тому ми вирішили поділитися з вами рецептом цього апетитного страви. Котлети готуються дуже просто і швидко. У рецепті немає нічого надприродного, так що з цим ви легко впораєтеся. Котлетки виходять соковитими і смачними, прямо як у дитинстві. Їх можна подавати з гарніром і будь-яким салатом. Порадуйте своїх близьких таким чудовим блюдом.

Необхідні інгредієнти

  • 900 грамів яловичого фаршу;
  • 2 репчатых цибулі;
  • 120 грам хліба;
  • 250 мілілітрів води;
  • панірувальні сухарі для обвалювання;
  • 3-4 столових ложки рослинного масла;
  • 1 чайна ложка солі;
  • вершкове масло для подачі.

Як приготувати смачні м’ясні котлетки

  • Беремо батон (або черствий білий хліб) і обрізаємо у нього скоринки.
  • Батон розламуємо на шматочки, перекладаємо в миску і заливаємо його звичайної (холодною) водою.
  • Даємо постояти 2-3 хвилини, щоб хліб ввібрав воду і набух.
  • Дрібно нарізаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю. Його також можна пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
  • Мясний (у мене яловичий) беремо фарш або покупної, або ж перекручуємо на м’ясорубці яловиче філе.
  • У фарш додаємо подрібнену цибулю.
  • Батон віджимаємо від води і додаємо до решти інгредієнтів.
  • Все добре перемішуємо до однорідності.
  • Готовий фарш пропускаємо через м’ясорубку ще раз, щоб не було грудочок, і вийшла однорідна маса.
  • Фарш солимо за смаком і перемішуємо. Яйце можна не додавати, так як він і без нього добре ліпиться і тримає форму.
  • Деко для запікання змащуємо рослинним маслом.
  • З готового фаршу формуємо котлетки овальної форми, обвалюють у панірувальних сухарях і викладаємо на деко.
  • Рада. Як зробити панірувальні сухарі про запас, у домашніх умовах, дивіться за посиланням.
  • Котлети ставимо запікатися в духовку на 40-45 хвилин при 160 градусах.
  • У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і доводимо його до кипіння.
  • Готові котлети поливають вершковим маслом: для смаку і аромату.
  • Батон також можна замочити в молоці, для більш насиченого смаку, але не обов’язково. М’ясні котлетки, як у дитинстві, виходять смачними і ароматними. Їх смак моментально поверне вас у дитинство. Заходьте на наш сайт: дивіться ще більше смачних рецептів.

    Вкусные мясные котлетки, как из детства: вспоминаем вместе

    Приємного апетиту.