М’ясні стожки з картоплею і ананасом: цікавий рецепт відомої всім страви

М’ясні стожки, як у тій пісні, бувають різні!.. Сьогодні готуємо їх з м’ясного фаршу, картоплі і ананаса! Це дуже смачне і ситне блюдо: нехай і трохи незвичне!

Такі стожки підійдуть і для святкового столу, і для сімейного обіду або вечері. Звичайно, ананаси можна прибрати зовсім або використовувати замість них гриби: але тоді втратиться святкова складова страви. Поєднання інгредієнтів не зовсім звичайне, але повірте (перевірте): виходить апетитно і красиво. Кисло-солодкий смак консервованих ананасів відмінно гармонує з пікантним смаком сиру, картоплею і обсмаженою цибулею.

Необхідні інгредієнти

  • м’ясний фарш (свинина, куряче філе) – 600 грам,
  • куряче яйце – 1 штука,
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки,
  • мелений перець,
  • сіль,
  • рослинна олія для смаження – 4 столових ложки,
  • консервовані ананаси – 150 грам,
  • картопля – 300 грам,
  • майонез або сметана – 50 грам,
  • твердий сир – 150 грам,
  • панірувальні сухарі

Як приготувати м’ясні стожки з картоплею і ананасом

 

  • У зроблений своїми руками м’ясний фарш додаємо яйце, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо, злегка відбиваємо масу.
  • Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо чверть кільцями й обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
  • Форму для запікання змащуємо рослинним маслом.
  • З фаршу формуємо котлети (середнього розміру і круглої форми), обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  • Рада. Як зробити панірувальні сухарі з черствого хліба, ви можете переглянути за посиланням на нашому сайті.
  • Перекладаємо заготовки у форму.
  • В котлетах робимо поглиблення (можна дном чарки) і спочатку кладемо обсмажену цибулю, потім дрібно нарізані консервовані ананаси.
  • Посипаємо шаром тертого на дрібній тертці сиру.
  • На викладаємо сир тертий (теж на дрібній тертці) сиру картоплю.
  • Картоплю солимо і робимо сіточку з майонезу.
  • Рада. Майонез можна замінити пікантним соусом на основі сметани: смак готової страви від цього тільки виграє.
  • Запікаємо в розігрітій духовці до готовності: 35-40 хвилин.

Гарячі м’ясні стожки з картоплею і ананасами посипаємо улюбленої зеленню і подаємо до столу. У мене за рецептом вийшло 6 стожков! Ананаси можна замінити грибами: але у нас святкове меню, незвичайне – тому, з ананасами! Ще більше простих і святкових рецептів ви знайдете на нашому сайті: залишайтеся з нами.

Мясные стожки с картошкой и ананасом: интересный рецепт известного всем блюда

Приємного всім апетиту.