Смачний цукровий пиріг з вершками: рецепт номер один

Смачний цукровий пиріг з вершками — це рецепт, який я давно шукала. І, нарешті, знайшла!

Цукровий пиріг — просто божевільний, ніжний і ароматний!!! Простий пиріг з вершками нереально повітряний – просто пальчики оближеш! Заливається вершками, ммм…. Це так чарівно, що словами не описати. Потрібно терміново приготувати! Цей ніжний пиріг в моїй книзі рецептів — завжди номер один.

Інгредієнти

  • куряче яйце — 2 штуки;
  • пшеничне борошно — 250 грам;
  • сухі дріжджі — 5 грам (свіжі — 15 грам);
  • молоко (будь-якої жирності) — 100 мілілітрів;
  • маргарин (вершкове масло) — 150 грам;
  • цукор — 130 грам + 2 столові ложки;
  • сіль — 1 щіпка;
  • цукор ванільний — 0,5 чайної ложки;
  • вершки 10% — 20% — 200 мл.

Смачний цукровий пиріг з вершками: покроковий процес приготування

  • Буде дріжджовий пиріг, тому зробимо опару спочатку. Молоко підігріваємо до температури 36-38 градусів, додаємо дріжджі, пару столових ложок цукру і пару чайних ложок борошна. Змішуємо, залишаємо до появи характерної «шапочки».
  • Курячі яйця взболтаем з ванільним цукром і сіллю. Збити можна звичайним віночком, до легкої піни.
  • Далі слід додати масло: кімнатної температури.
  • До цієї суміші переливаємо підійшла опару, додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто: воно повинно вийти в’язким і сильно липким.
  • Залишаємо в теплі на 1 годину і чекаємо збільшення в об’ємі.
  • Квадратну форму змащуємо маслом, ще присипаємо борошном. Виливаємо тісто, розподіляємо рівним шаром.
  • На 20-25 хвилин залишаємо в теплому місці, для другого підйому.
  • Масло з холодильника з’єднуємо з цукром: слід перетерти до крихти.
  • Зверху пирога, натискаючи пальцем, зробимо отвори: так краще пиріг вбере вершки.
  • Розкладаємо цукрово-масляну суміш. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180-190 градусах, до рум’янцю.
  • Не даємо пирогу охолонути. Поливаємо майже готовий пиріг рясно вершками (сметана теж підійде), бажано теплими. Знову в духовку на 10 хвилин.
  • Цукровий пиріг із дріжджового тіста з вершками, спечений в духовці — це самий смачний пиріг, який я їла! Раджу вам приготувати і побалувати близьких — і, звичайно, себе! Люблю готувати, коли все так просто і смачно. До речі, пиріг просочується вершками і створюється відчуття, що він наповнений кремом. Готуйте разом з нами: у нас все просто і доступно! Не забувайте заглядати на мій канал на сайт: у нас ще багато цікавого.

    Вкуснейший сахарный пирог со сливками: рецепт номер один

    Приємного апетиту і гарного випічки!