Царський яблучно-медовий пиріг

Цей пиріг можна сміливо назвати царським, адже він має цікавий смак і приголомшливий аромат меду і лимонної цедри. Якщо в такому пирозі частину борошна замінити какао-порошком, то пиріг вийде з шоколадним смаком. Ну тут все залежить від вашого смаку. Пиріг дуже ніжний і соковитий. Він обов’язково сподобається вашим близьким і знайомим. Готується дуже просто і швидко.

Необхідні продукти

  • 3 курячих яйця
  • 150 грам цукру
  • 80 грам меду
  • 250 грам пшеничного борошна
  • 3 грам розпушувача
  • 4 грама соди
  • 1 чайна ложка імбиру
  • лимонна цедра
  • 50 г волоських горіхів
  • 500 грам яблук

Починаємо приготування

  • Форму застеляємо пергаментним папером і промазуємо маслом.
  • У просіяне борошно додаємо розпушувач, соду, сіль і імбир. Все ретельно перемішуємо.
  • У миску кладемо розм’якшене вершкове масло і цукор. Все збиваємо до однорідності. В отриману масу додаємо мед і ще трохи збиваємо. Потім по одному вводимо курячі яйця, не перестаючи збивати.
  • У готову суміш всипаємо суху масу і акуратно перемішуємо лопаткою. Потім додаємо рубані волоські горіхи і лимонну цедру. Все знову перемішуємо і викладаємо тісто в підготовлену форму.
  • Яблука очищаємо, нарізаємо шматочками і розподіляємо по підготовленій тесту.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 170 градусів. Випікаємо протягом 50 хвилин, а потім трохи охолоджуємо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також яблучний пиріг з карамеллю. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Царский яблочно-медовый пирогПриємного апетиту!