Святковий російський пиріг: або як спекти курник

Ви вмієте пекти курник, дуже смачний, святковий російський пиріг?

Раніше без нього жодне свято не обходилося. Курник з куркою, грибами і рисом, справжнє кулінарне творіння. Пиріг з млинцями виходить великий, по-царськи святковий. Рецепт найсмачнішого курника настільки простий і легкий, що ви будете пекти його на всі свята.

Інгредієнти

Млинці

  • цукор — 2 столові ложки;
  • кефір — 250 мілілітрів;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • яйця — 2 штуки + 1 для змазування;
  • сода — 1 чайна ложка;
  • вода — 1 склянка;
  • соняшникова олія — 3 столові ложки;
  • борошно — 190 грам.

Тісто

  • молоко — 120 мілілітрів;
  • сіль — 1 щіпка;
  • сухі дріжджі — 1,5 чайні ложки;
  • вершкове масло — 150 грам;
  • борошно пшеничне — 360 грам;
  • цукровий пісок — 1,5 чайні ложки.

Начинка

  • гриби — 400 грам;
  • рис — ½ склянки;
  • цибуля — 1 штука;
  • яйця — 2 штуки;
  • кріп — 1 пучок;
  • філе куряче — 1 штука (250 грам).

Дуже смачний курник або святковий російський пиріг: покроковий рецепт

  • Куряче м’ясо заливаємо водою. ставимо на вогонь. Як тільки вода почне закипати, знімаємо піну.
  • М’ясо солимо і варимо до готовності. М’яса даємо повністю охолонути.
    Варимо круто два яйця для начинки.
  • Рис моєму холодною водою, ставимо варитися. Води для варіння рису беремо як правило, 1:2. Варимо його до готовності, попередньо посоливши. Перекладаємо в тарілку.
  • Ріжемо цибулю соломкою і смажимо до його прозорості.
  • Гриби нарізаємо. В нашому випадку, це вже відварені опеньки. Але ви можете використовувати будь-які, які є під рукою. Додаємо їх до вже смаженій цибулі і смажимо хвилин 20, до готовності. Перед закінченням смаження гриби солимо.
  • Поки начинка остигає, готуємо тісто. Підігріваємо Молоко, щоб воно стало теплим.
    Змішуємо дріжджі і цукор. Вливаємо до них тепле молоко. Перемішуємо ложкою і даємо 10 хвилин постояти.
  • У миску насипати борошно, додаємо сіль і вершкове масло. Масло має бути холодним. Найкраще його порізати невеликими кубиками. Масло і борошно перетираємо в крихту. Це легко зробити руками.
  • Робимо ямку посередині і виливаємо в борошно молоко. Вимішуємо тісто 5-7 хвилин.
    Ставимо його підходити на 1,5 години в тепле місце.
  • З інгредієнтів для млинців замішуємо тісто, смажимо млинці на розігрітій сковороді. У вас повинно вийти 13 млинців. Для курника нам знадобиться сім штук. Кожен млинець змащуємо розтопленим вершковим маслом.
  • Відварну курочку розбираємо на волокна або ріжемо ножем. Варені яйця ріжемо кубиками. Кріп миємо й дрібно нарізаємо.
  • Яйця і кріп додаємо до вже остившему рісу і перемішуємо. Вливаємо в нього кілька столових ложок бульйону, в якому у нас варилося м’ясо.
  • Дістаємо тісто і ділимо його на дві частини: одну частину поменше, другу — побільше.
    Меншу частину розгортаємо в коло, і викладаємо на лист пергаментного паперу, якої ми застелити деко.
  • Зверху на тісто викладаємо блін, далі начинку з рису, трохи більше половини.
    Накриваємо другим млинцем, і далі, курячим м’ясом. М’яса беремо половину порції.
  • Далі накриваємо третім млинцем і грибною начинкою. Потім четвертий млинець і начинки повторюються. Тісто, що залишилося, розкачуємо і накриваємо їм пиріг зверху. Зайве тісто, яке звисає з боків, обрізаємо і защипуємо краю виделкою.
  • Із залишків тіста вирізаємо фігурки. Трохи змочуємо водою і прикріплюємо на тісто. Зверху, якраз посередині пирога, робимо невеликий отвір і вливаємо в нього 7-8 столових ложок курячого бульйону.
  • Змащуємо пиріг збитим яйцем, в яке додали половину столової ложки молока. Зверху пиріг можна посипати насінням кунжуту. Ставимо пиріг в духовку на 50 хвилин і випікаємо при 180 градусах.
  • Курник з грибами і куркою можна подавати до столу. Пиріг смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вам безсумнівно сподобається така смакота. Адже курник дуже смачний, ситний та ароматний. Начинку ви можете придумати будь-яку, але з грибами, куркою та рисом, виходить дуже-дуже смачно.

    Праздничный русский пирог: или как испечь курник
    Приємного апетиту.