Ви вмієте пекти курник, дуже смачний, святковий російський пиріг?
Раніше без нього жодне свято не обходилося. Курник з куркою, грибами і рисом, справжнє кулінарне творіння. Пиріг з млинцями виходить великий, по-царськи святковий. Рецепт найсмачнішого курника настільки простий і легкий, що ви будете пекти його на всі свята.
Інгредієнти
Млинці
- цукор — 2 столові ложки;
- кефір — 250 мілілітрів;
- сіль — 1 чайна ложка;
- яйця — 2 штуки + 1 для змазування;
- сода — 1 чайна ложка;
- вода — 1 склянка;
- соняшникова олія — 3 столові ложки;
- борошно — 190 грам.
Тісто
- молоко — 120 мілілітрів;
- сіль — 1 щіпка;
- сухі дріжджі — 1,5 чайні ложки;
- вершкове масло — 150 грам;
- борошно пшеничне — 360 грам;
- цукровий пісок — 1,5 чайні ложки.
Начинка
- гриби — 400 грам;
- рис — ½ склянки;
- цибуля — 1 штука;
- яйця — 2 штуки;
- кріп — 1 пучок;
- філе куряче — 1 штука (250 грам).
Дуже смачний курник або святковий російський пиріг: покроковий рецепт
Варимо круто два яйця для начинки.
Змішуємо дріжджі і цукор. Вливаємо до них тепле молоко. Перемішуємо ложкою і даємо 10 хвилин постояти.
Ставимо його підходити на 1,5 години в тепле місце.
Меншу частину розгортаємо в коло, і викладаємо на лист пергаментного паперу, якої ми застелити деко.
Накриваємо другим млинцем, і далі, курячим м’ясом. М’яса беремо половину порції.
Курник з грибами і куркою можна подавати до столу. Пиріг смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вам безсумнівно сподобається така смакота. Адже курник дуже смачний, ситний та ароматний. Начинку ви можете придумати будь-яку, але з грибами, куркою та рисом, виходить дуже-дуже смачно.
Приємного апетиту.