Пісна шарлотка з яблуками: неймовірно смачна

Пісна випічка, приготовлена без яєць і сметани, може бути дуже смачною, а доказ цього — пісна шарлотка з яблуками.

Тане в роті вегетаріанський пиріг припаде до смаку всім, в тому числі і матусям маленьких діточок, і сидить на дієті, і дотримують пост, і вегетаріанцям. Байдужих не залишиться: неймовірно ніжний, зухвало смачний пиріг збере за столом всю сім’ю в лічені миті — як тільки по дому поширяться аромати ванілі і яблук.

Інгредієнти

  • 3-4 великих яблука (я зазвичай вибираю кисло-солодкі сорти для шарлотки);
  • цукрова пудра (можна також використовувати трохи меленої кориці);
  • манна крупа або панірувальні сухарі;
  • 250 грам пшеничного борошна;
  • половина чайної ложки солі;
  • 130 грам цукру;
  • 150 мл апельсинового соку;
  • 0,3 склянки будь-якого рослинного масла;
  • 30 мілілітрів оцту або лимонного соку;
  • одна чайна ложка питної соди, розчиненої в двох столових ложках води.

Пісна шарлотка з яблуками: покроковий рецепт

  • Ретельно моєму яблука під проточною водою. Вирізаємо серединки і чорні цятки. Шкірку я не чищу, щоб шматочки яблука залишалися цілими.
  • Нарізаємо яблука на тонкі шматочки.
  • Для випікання пісної шарлотки без яєць я використовую форму зі спеціальним антипригарним покриттям. Посипаємо форму манною крупою або панірувальними сухарями, щоб пиріг не прилип і не пригорів.
  • Викладаємо рівномірно на форму яблука. Так, щоб не було вільного місця.
  • У великій мисці змішуємо цукор, сіль, вливаємо апельсиновий сік, оцет і рослинне масло.
  • Збиваємо масу до повного розчинення цукру.
  • Додаємо просіяне борошно. Все ретельно перемішуємо до отримання однорідного тіста. Консистенція тіста повинна вийти трохи густіше сметани. Я волію користуватися міксером, щоб не було грудочок з борошна та олії.
  • В окремому стаканчику змішуємо соду з водою.
  • Додаємо розчин у тісто і ще раз все розмішуємо.
  • Заливаємо яблука приготованим тестом. Розрівнюємо за допомогою лопатки або ножа.
  • Випікаємо шарлотку в попередньо нагрітій до 190 градусів духовці до готовності. (Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної палички або зубочистки). Готову яблучну шарлотку залишаємо настоятися в теплому місці на годину.
  • Коли фруктовий пиріг охолоне, можна виймати його з форми і перевертати.
  • Для прикраси посипаємо цукровою пудрою. (Пудру можна приготувати самому, за допомогою блендера, із звичайного цукру). Так як ми готували пиріг з кисло-солодких яблук, додати трохи солодощі буде не зайвим.
  • Ось і готовий наш дуже смачний пісний пиріг з яблуками. Шарлотку можна подавати з чаєм або іншим напоєм по вашому смаку. Також можна прикрасити гілочкою свіжої м’яти.

    Постная шарлотка с яблоками: невероятно вкусная
    Приємного апетиту.