Повітряний яблучний пиріг: випічка за мотивами «Шарлотки»

Всі знають знаменитий пиріг «Шарлотка»: він славиться тим, що легко приготувати і чудовим смаком.

Але, виявляється, і його можна трохи модернізувати, щоб вийшов справжній шедевр кулінарії. Повітряний яблучний пиріг, зроблений за нашим рецептом, виходить дуже смачним, ароматним і повітряним. Тісто легко піднімається і тримається навіть після того, як випічку дістали з духовки. Яблук багато не буває: тому в нашому пирозі їх по максимуму – і за рахунок них він соковитий, ароматний, яскравий і красивий.

Необхідні інгредієнти

  • 250 грам пшеничного борошна;
  • 3 великих яйця;
  • 200 грам цукру;
  • 200 г м’якого вершкового масла;
  • 250 грам кефіру або натурального йогурту;
  • 10 грам розпушувача;
  • ¼ Чайної ложки солі;
  • цедра одного апельсина;
  • 100 мілілітрів соку апельсина;
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі;
  • 6-7 великих яблук;
  • 50 грам родзинок.

Як приготувати повітряний яблучний пиріг

  • Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо середніми кубиками. Одне яблуко залишимо для прикраси пирога.
  • Перекладаємо в миску, додаємо трохи лимонного соку, щоб не потемніли, і перемішуємо.
  • Родзинки промиваємо і сушимо, але не замочуємо. Викладаємо в миску з фруктами.
  • В окремий посуд вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор. Все збиваємо міксером до пишної світлої маси.
  • Додаємо до яєць м’яке вершкове масло і теж збиваємо.
  • Вливаємо кефір кімнатної температури і перемішуємо.
  • Додаємо ваніль, цедру апельсина і апельсиновий сік. Швидко перемішуємо.
  • У суміш просіваємо борошно, змішану з розпушувачем. Все перемішуємо міксером.
  • У тісто додаємо яблука з родзинками і з’єднуємо інгредієнти.
  • Форму для запікання застеляємо пергаментом. Пергамент змащуємо маслом.
  • Перекладаємо у форму тісто і рівномірно розподіляємо.
  • На тісто викладаємо скибочки яблук: для прикраси.
  • Пиріг відправляємо запікатися в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
  • Готовність пирога перевірити зубочисткою. Яблука на пирозі змащуємо джемом (можна апельсиновим).
  • Випічку зверху присипаємо цукровою пудрою.
  • Виходить легкий, повітряний яблучний пиріг: як «Шарлотка», тільки цікавіше. Пиріг дуже смачний і ароматний. Від ароматною і красивою випічки всі ваші домочадці будуть в повному захваті. Заходьте на наш сайт і дивіться ще більше цікавих рецептів смачних страв.

    Воздушный яблочный пирог: выпечка по мотивам «Шарлотки»

    Приємного всім чаювання.