Простий вишневий пиріг: смачний і соковитий

Пиріг виходить дуже ніжний і надзвичайно смачний. Смачна начинка з вишні надає йому легку кислинку і робить його просто казковим. А біла цукрова глазур чудово доповнює його. Пиріг просто готується і прекрасно підійде для урочистої вечері.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 400 грам пшеничного борошна
  • 200 грамів вершкового масла
  • 200 грам сметани
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 10 грам ванільного цукру

Для начинки

  • 1 кілограм вишні
  • 3 столові ложки картопляного крохмалю
  • 120 грам цукру

Для глазурі

  • 150 грам цукрової пудри
  • 50 мілілітрів молока

Починаємо приготування

  • У миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач і ванільний цукор. Все перемішуємо. Потім в масу вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо сметану і все перемішуємо. З отриманої маси замішуємо м’яке тісто. Довго місити його не потрібно, щоб не забивати.
  • Готове тісто збираємо в кулю, перекладаємо в пакет і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Через відведений час дістаємо тісто і ділимо на 2 частини. Одну ледве побільше, а іншу трохи менше.
  • Беремо форму для випічки (24 див.) і розподіляємо по ній більшу частину тесту. Робимо дно і борти.
  • Вишню викладаємо на тісто, зверху присипаємо цукром і картопляним крохмалем.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном і вимішуємо залишився маленький шматочок. Розкачуємо його в пласт і нарізаємо смужками. З них викладаємо на пирозі ґрати, защипуємо краї пирога.
  • Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 40 хвилин, а потім залишаємо до повного охолодження.
  • Остиглий пиріг дістаємо з форми і перекладаємо на блюдо.
  • Приготуємо глазур. В цукрову пудру наливаємо кипляче молоко і швидко перемішуємо до однорідної маси. А потім прибираємо в морозилку на 15 хвилин.
  • Підготовлену глазур виливаємо на пиріг, даємо застить і подаємо до столу.
  • Спробуйте також чудовий пиріг із заварним кремом «Вулкан». Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Простой вишневый пирог: вкусный и сочный

    Приємного апетиту!