Смачна манна каша з яблуком

Вкусный манник с яблоком - Здоров'я

Пиріг або манна каша з яблуками – це завжди безпрограшний рецепт домашньої випічки. Виявляється, для будь-якої людини, навіть починаючої господині, не потрібні особливі навички і пристосування. Його аромат знайомий і улюблений з дитинства, ніжний, м’який, зі смаком і ароматом печених яблук і тонким ароматом ванілі або кориці, він швидко завойовує серця любителів солодкого.

Секрети ідеальної випічки:

  • Борошно використовуйте тільки свіже, якісного ґатунку, вищого гатунку, не мокре, без грудочок
  • Тісто вимішувати ретельно, не поспішаючи,
  • Щоб тісто вийшло пишним, додайте трохи крохмалю
  • Для золотистої красивої скоринки використовуйте яєчний жовток
  • Перед використанням маргарину або вершкового масла варто розм’якшити при кімнатній температурі

Манна каша зі сметаною

Для приготування:

  1. манна крупа – 1 склянка
  2. борошно пшеничне – 1 склянка
  3. сметана – 150 мл.
  4. яйце куряче – 3 шт.
  5. цукор – 1/2 склянки
  6. харчова сода – 1 ч. л.
  7. яблучний оцет – 1 чайна ложка
  8. яблуко – 2 шт.
  9. кориця – 1/2 ч. л.
  10. цукрова пудра для декору
Вкусный манник с яблоком - Здоров'я
Смачна манна каша з яблуком

Покроковий рецепт приготування:

  • Для початку з’єднуємо манку зі сметаною і залишаємо на столі набухати на 20 хвилин
  • Підготуйте форму для запікання, змастіть вершковим маслом і розігрійте в духовці
  • Збийте яйця в миску, додайте цукор і збийте міксером
  • Потім кладемо манну крупу і пшеничне борошно, додаємо гашену оцтом харчову соду і добре перемішуємо
  • Яблука вимити, зняти шкірку, нарізати шматочками довільної форми, щедро посипати меленою корицею і викласти в підготовлене тісто
  • Акуратно перемішайте так, щоб тісто покрило всю поверхню яблук
  • Перекладіть в тепле блюдо і поставте в духовку для запікання

Випікати при температурі близько 200 градусів 40-50 хвилин.
Дуже смачно з гарячим свіжим чаєм або кавою, молоком з медом або ягідним компотом.

Манна каша на кефірі

Для приготування:

  1. яйце – 2 шт.
  2. кефір – 1,5 склянки
  3. борошно пшеничне – 1,5 склянки
  4. манна крупа – 1,5 склянки
  5. цукор – 150 г.
  6. яблуко – 1 шт.
  7. груша – 1 шт.
  8. лимонна цедра – 1 шт.
  9. харчова сода – 1 чайна ложка
Вкусный манник с яблоком - Здоров'я
Смачна манна каша з яблуком

Покроковий рецепт приготування:

  • Скориставшись віночком, в мисці збиваємо яйця з цукром до білої піни
  • Додати кефір і соду, перемішати
  • Додаємо манну крупу і пшеничне борошно
  • Замісити тісто, воно повинно бути не дуже густим, не густим, а по консистенції нагадувати густу сметану
  • Залиште тісто на столі на 20-30 хвилин, щоб крупа набрякла
  • Яблуко і грушу промийте у воді, очистіть від шкірки і розділіть на половинки
  • Розділіть одну частину яблука і груші на невеликі шматочки
  • з’єднати з цедрою одного лимона і перекласти в тісто
  • Перемішайте яблука та груші силіконовою лопаткою
  • Форму змащуємо вершковим маслом і ставимо в духовку розігріватися
  • Коли ємність стане теплою, викласти тісто
  • З другої частини яблука і груші зробити тонкі скибочки, красиво викласти на поверхню
  • Ставимо блюдо з манкою в духовку для запікання

Через 40-50 хвилин пиріг придбає красивий, рівний, коричневий загар, яблука і груша створять незвичайний візерунок, а аромат заповнить весь простір навколо.
Не дивуйтеся, якщо до вас несподівано заглянуть гості.
Смачного!