Пиріг або манна каша з яблуками – це завжди безпрограшний рецепт домашньої випічки. Виявляється, для будь-якої людини, навіть починаючої господині, не потрібні особливі навички і пристосування. Його аромат знайомий і улюблений з дитинства, ніжний, м’який, зі смаком і ароматом печених яблук і тонким ароматом ванілі або кориці, він швидко завойовує серця любителів солодкого.
Секрети ідеальної випічки:
- Борошно використовуйте тільки свіже, якісного ґатунку, вищого гатунку, не мокре, без грудочок
- Тісто вимішувати ретельно, не поспішаючи,
- Щоб тісто вийшло пишним, додайте трохи крохмалю
- Для золотистої красивої скоринки використовуйте яєчний жовток
- Перед використанням маргарину або вершкового масла варто розм’якшити при кімнатній температурі
Манна каша зі сметаною
Для приготування:
- манна крупа – 1 склянка
- борошно пшеничне – 1 склянка
- сметана – 150 мл.
- яйце куряче – 3 шт.
- цукор – 1/2 склянки
- харчова сода – 1 ч. л.
- яблучний оцет – 1 чайна ложка
- яблуко – 2 шт.
- кориця – 1/2 ч. л.
- цукрова пудра для декору
Покроковий рецепт приготування:
- Для початку з’єднуємо манку зі сметаною і залишаємо на столі набухати на 20 хвилин
- Підготуйте форму для запікання, змастіть вершковим маслом і розігрійте в духовці
- Збийте яйця в миску, додайте цукор і збийте міксером
- Потім кладемо манну крупу і пшеничне борошно, додаємо гашену оцтом харчову соду і добре перемішуємо
- Яблука вимити, зняти шкірку, нарізати шматочками довільної форми, щедро посипати меленою корицею і викласти в підготовлене тісто
- Акуратно перемішайте так, щоб тісто покрило всю поверхню яблук
- Перекладіть в тепле блюдо і поставте в духовку для запікання
Випікати при температурі близько 200 градусів 40-50 хвилин.
Дуже смачно з гарячим свіжим чаєм або кавою, молоком з медом або ягідним компотом.
Манна каша на кефірі
Для приготування:
- яйце – 2 шт.
- кефір – 1,5 склянки
- борошно пшеничне – 1,5 склянки
- манна крупа – 1,5 склянки
- цукор – 150 г.
- яблуко – 1 шт.
- груша – 1 шт.
- лимонна цедра – 1 шт.
- харчова сода – 1 чайна ложка
Покроковий рецепт приготування:
- Скориставшись віночком, в мисці збиваємо яйця з цукром до білої піни
- Додати кефір і соду, перемішати
- Додаємо манну крупу і пшеничне борошно
- Замісити тісто, воно повинно бути не дуже густим, не густим, а по консистенції нагадувати густу сметану
- Залиште тісто на столі на 20-30 хвилин, щоб крупа набрякла
- Яблуко і грушу промийте у воді, очистіть від шкірки і розділіть на половинки
- Розділіть одну частину яблука і груші на невеликі шматочки
- з’єднати з цедрою одного лимона і перекласти в тісто
- Перемішайте яблука та груші силіконовою лопаткою
- Форму змащуємо вершковим маслом і ставимо в духовку розігріватися
- Коли ємність стане теплою, викласти тісто
- З другої частини яблука і груші зробити тонкі скибочки, красиво викласти на поверхню
- Ставимо блюдо з манкою в духовку для запікання
Через 40-50 хвилин пиріг придбає красивий, рівний, коричневий загар, яблука і груша створять незвичайний візерунок, а аромат заповнить весь простір навколо.
Не дивуйтеся, якщо до вас несподівано заглянуть гості.
Смачного!