Смачний цибульний соус до м’яса

Вкусный луковый соус к мясу - Здоров'я

Цибулевий соус до м’яса завжди буде хорошим доповненням. Знаючи кілька вдалих рецептів, легко здивувати гостей, приємно побалувати себе і своїх близьких. Насолоджуйтесь новими поєднаннями, готуйте смачні стейки, обсмажуйте м’ясну лопатку, запікайте та смажте апетитні шматки м’яса. З цибулевим соусом вони завжди будуть центральним елементом вашої страви.

Смачний цибульний соус до м’яса

Цей рецепт рекомендується готувати на основі іспанської цибулі. Завдяки своєму барвистому забарвленню цей овоч виглядає ефектно. Крім того, вони мають більшу солодкість в порівнянні з ріпчастою цибулею. Цибулевий соус до м’яса з червоною цибулею може вразити. Готуйте про запас, вам напевно захочеться ще.

Підготувати:

  • 5 великих іспанських цибулин;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 1/2 чайної ложки листя чебрецю
  • 1 ст.л. білого вина;
  • 1/3 ст.л. ядер волоських горіхів
  • Сіль і свіжомелений чорний перець за смаком
Вкусный луковый соус к мясу - Здоров'я
Смачний цибульний соус до м’яса

Підготовка:

  1. Очистіть і промийте цибулю і часник.
  2. Кожну цибулину по черзі розрізати на 4 частини. Кожну частину наріжте тонкими скибочками.
  3. Поставте суху сковороду на середній вогонь, розігрійте. Покласти ядра горіхів, обсмажити, періодично помішуючи. Перекладіть горіхи на обробну дошку, дайте трохи охолонути. Потім порубати ножем до середньо-дрібних скибочок.
  4. Часник дрібно порубати ножем.
  5. Поставте великий важкий сотейник або сковороду на вогонь середньої інтенсивності і розігрійте олію.
  6. На розігріту олію викласти цибулю і часник. Варіть, часто помішуючи, поки цибуля не стане значно меншою за об’ємом і золотисто-коричневою, приблизно 40-50 хвилин.
  7. Якщо цибуля прилипає до дна сотейника, зменшіть вогонь до кінця варіння,
  8. У каструлю з вмістом наливаємо вино, чебрець і волоські горіхи. Періодично помішуючи, продовжуйте варити до тих пір, поки не випарується вся рідина.
  9. Приправити за смаком сіллю і перцем.
  10. Подавати зі смаженим, запеченим або тушкованим м’ясом.

Цибулевий соус з яловичим бульйоном до м’яса

З яловичого бульйону виходить приємний на смак, ароматний цибульний соус до м’яса. Для приготування можна використовувати свіжий бульйон, заморожений або готовий в банку. Спеції в рецепті базові, ті, які не відволікають від основного смаку. При бажанні в кінці процесу ви можете скорегувати смак готового соусу з тими пікантними акцентами, які вам подобаються. Процес приготування цього цибульного соусу до м’яса простий і не займає багато часу.

Підготувати:

  • 5-6 невеликих цибулин;
  • 2 ч. л. вершкового масла;
  • 1/2 склянки червоного сухого вина;
  • 400-450 мл яловичого бульйону зі зниженим вмістом солі;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. чорного перцю.
Вкусный луковый соус к мясу - Здоров'я
Смачний цибульний соус до м’яса

Підготовка:

  1. Цибулю очистити, помити. Цибулю нашаткувати кубиками.
  2. Ставимо сковороду на середній вогонь, додаємо вершкове масло, розтоплюємо.
  3. Покладіть цибулю в каструлю, накрийте кришкою і варіть на помірному вогні близько 7 хвилин.
  4. Коли цибуля стане м’яким, знімаємо кришку, готуємо ще близько 8 хвилин до золотистого кольору. Періодично помішуйте, щоб запобігти пригоранню.
  5. Влийте вино, варіть вміст каструлі на повільному вогні 5 хвилин. Перемішайте, стежте за тим, щоб вино випарувалося приблизно на половину обсягу.
  6. Влийте бульйон, посоліть і поперчіть вміст каструлі.
  7. Варіть соус на помірному вогні ще 20-25 хвилин, поки вміст не зменшиться до 1-1/2 склянки.
  8. Подавайте цибульний соус теплим до м’яса.