З невеликими зусиллями ви можете приготувати у себе на кухні справжній шедевр високої ресторанної кухні — ідеальний стейк зі свинини в азіатському стилі.
Таке блюдо неможливо назвати просто свинячим стейком, воно одночасно приголомшливе на смак і оригінальне в подачі. Кожен шматочок стейка в поєднанні зі шпинатно-вершковим соусом як би переносить вас в азіатські країни. Рецепт — просто знахідка для любителів соковитих свинячих стейків, в ньому використовуються оригінальні інгредієнти, притаманні багато в чому саме азіатської кухні. Впевнена, у вас виникне бажання приготувати стейк разом з нами. Порадуйте себе, близьких або гостей. Записуйте рецепт собі в блокнот, щоб не втратити.
Інгредієнти
- свинячі стейки (ошийок) — 2 штуки по 250 грам кожен;
- стебло лемонграсу (лимонне сорго) — 1 штука;
- свіжий імбир — 5 грам, якщо немає лимонного сорго, додайте імбиру трохи більше;
- рослинна олія для смаження.
Для маринаду
- часник — 5-7 зубчиків;
- свіжий перець чилі — в залежності від того на скільки любите гострі страви;
- щіпка солі;
- цукор пісок білий — 2 столових ложки;
- рибний соус — 2 столових ложки;
- соєвий соус класичний — 3 столових ложки;
- соус теріякі (Teriyaki) — 2 столових ложки.
Для соусу
- свіжий шпинат (або заморожений) — 70 грам;
- вершки 20% жирності — 250-300 мл;
- 2 зубчики часнику;
- перець, сіль — за вашим смаком.
Ідеальний стейк зі свинини в азіатському стилі: покроковий рецепт
В результаті ви отримуєте дуже соковите, м’яке, гарне м’ясо. Приголомшливий аромат від пряного маринаду і дуже смачний соус відмінно доповнюють один одного. Готуйте задоволення, а наш сайт завжди радий допомогти вам у пошуку чудових рецептів.
Бажаємо вам приємного апетиту!