Ідеальний стейк зі свинини в азіатському стилі

З невеликими зусиллями ви можете приготувати у себе на кухні справжній шедевр високої ресторанної кухні — ідеальний стейк зі свинини в азіатському стилі.

Таке блюдо неможливо назвати просто свинячим стейком, воно одночасно приголомшливе на смак і оригінальне в подачі. Кожен шматочок стейка в поєднанні зі шпинатно-вершковим соусом як би переносить вас в азіатські країни. Рецепт — просто знахідка для любителів соковитих свинячих стейків, в ньому використовуються оригінальні інгредієнти, притаманні багато в чому саме азіатської кухні. Впевнена, у вас виникне бажання приготувати стейк разом з нами. Порадуйте себе, близьких або гостей. Записуйте рецепт собі в блокнот, щоб не втратити.

Інгредієнти

  • свинячі стейки (ошийок) — 2 штуки по 250 грам кожен;
  • стебло лемонграсу (лимонне сорго) — 1 штука;
  • свіжий імбир — 5 грам, якщо немає лимонного сорго, додайте імбиру трохи більше;
  • рослинна олія для смаження.

Для маринаду

  • часник — 5-7 зубчиків;
  • свіжий перець чилі — в залежності від того на скільки любите гострі страви;
  • щіпка солі;
  • цукор пісок білий — 2 столових ложки;
  • рибний соус — 2 столових ложки;
  • соєвий соус класичний — 3 столових ложки;
  • соус теріякі (Teriyaki) — 2 столових ложки.

Для соусу

  • свіжий шпинат (або заморожений) — 70 грам;
  • вершки 20% жирності — 250-300 мл;
  • 2 зубчики часнику;
  • перець, сіль — за вашим смаком.

Ідеальний стейк зі свинини в азіатському стилі: покроковий рецепт

  • Починати варто з вибору правильного шматки свинячого стейка (ошийок). М’ясо повинно бути обов’язково свіжим, правильно вирізаним для стека (поперек волокон), вага кожного шматка стейка повинен бути приблизно 250 грам. Моєму кожен шматочок під проточною водою і обтираем від води. Перекладаємо в чисту і глибоку скляну миску, в ній і будемо маринувати м’ясо.
  • Приготуємо маринад для свинячих стейків. Для цього нам знадобиться ступка. Якщо ступки немає, замініть її на блендер.
  • Підготуємо часник. Очистимо зубчики часнику і разрежем кожен зубчик навпіл. Дістанемо серединку (серцевину), вона нам не знадобиться. Відправляємо половинки часнику в ступку. Відрізаємо від свіжого перцю чилі кілька шматочків — скільки на ваш смак буде достатньо для того, щоб надати м’ясу гостроти. Потім додаємо в ступку трішечки солі (щіпку) і починаємо вирішувати. Те ж саме робимо і в блендері.
  • Після того як перетерли перець і часник, додаємо дві столові ложки цукрового піску, дві столові ложки рибного соусу. Якщо його у вас немає, тоді просто нічого не додавайте замість нього. Потім три столові ложки соєвого соусу і дві столові ложки соусу теріякі (Teriyaki). Все добре перемішайте ложкою. Маринад для м’яса готовий.
  • На обробній дошці поріжемо тонкими скибочками свіжий корінь імбиру.
  • Тепер потрібно дрібно порізати лимонне сорго. Розрізаємо його на невеликі тонкі пластинки. Якщо вам не вдалося дістати лимонне сорго, варто додати в маринад замість нього трохи більше свіжого імбиру.
  • Тепер необхідно з’єднати всі компоненти і маринад, потім додати в м’ясо. Краще всього надіти рукавички одноразові (так як перець чилі пече на шкірі) і перемішати два м’ясних стейка в маринаді. Гарненько просочити м’ясо з усіх боків. Далі м’ясо має полежати як мінімум 3-4 години (а краще 10 годин). Накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в холодильну камеру.
  • М’ясо не слід відразу відправляти на сковороду, як тільки ми його дістанемо, воно повинне постояти на столі і стати кімнатної температури. Коли м’ясо будемо обсмажувати воно стане м’яким і соковитим. А тим часом рекомендую приготувати дивний на смак соус зі шпинатом.
  • Для цього беремо свіжий шпинат і гарненько його моєму. Свіжий шпинат також можна замінити на заморожений. Потім розрізаємо на невеликі шматки і відправляємо в блендер. Подрібнюємо.
  • До подрібненого шпинату додаємо вершки і знову збиваємо.
  • Потім беремо невеликий сотейник. Переливаємо вершково-шпинатну масу. Цю суміш нам потрібно довести до кипіння, але не варити. Також солимо і перчимо за смаком. Коли соус знімемо з вогню, додамо часник. Натираємо його на дрібній тертці.
  • Тепер почнемо обсмажувати стейки. Беремо сковорідку-гриль. Якщо такий сковороди у вас немає, беріть ту, що з товстим дном. Наливаємо трохи олії.
  • На добре розігріту сковороду викладаємо стейки (від себе) і смажимо на великому вогні.
  • Тепер дуже важливий момент в приготуванні стейків: нам потрібно придавити вантажем в період смаження. Для цього беремо шматок фольги, який зможе покрити сковороду. Також знадобиться каструля з водою, яка зможе поміститися на стейки і буде створювати прес.
  • Після того, як поклали стейки на сковороду на великий вогонь, смажимо на ньому близько двох хвилин. Потім вогонь зменшуємо і смажимо ще кілька хвилин.
  • Після цього прибираємо прес і фольгу і перевертаємо м’ясо на іншу сторону. Потім кладемо знову фольгу і прес. Збільшуємо вогонь до великого і смажимо близько двох хвилин. Після цього також зменшуємо його і дожариваємо м’ясо ще пару хвилин.
  • Готове м’ясо перекладаємо з сковороди на решітку. Під гратами ставимо тарілку, куди буде капати зайвий сік з нього. Стейки слід трохи полежати.
  • Перекладаємо на блюдо. Поливаємо трохи соусом. Решті соус подаємо в блюдце.
  • В результаті ви отримуєте дуже соковите, м’яке, гарне м’ясо. Приголомшливий аромат від пряного маринаду і дуже смачний соус відмінно доповнюють один одного. Готуйте задоволення, а наш сайт завжди радий допомогти вам у пошуку чудових рецептів.

    Идеальный стейк из свинины в азиатском стиле

    Бажаємо вам приємного апетиту!