Яловичина в рукаві: ніжніше м’яса не буває

Траплялася у кого-то ситуація, коли ви вже перепробували безліч рецептів яловичини, але як то нічого не залишилося в списку улюблених?

У мене тут прийшла ідея зробити вершково-грибний соус до яловичині, і сьогодні хочу розповісти вам про рецепт запеченої яловичини, в вершково-грибному соусі.

Інгредієнти

  • яловичина — 1 кілограм;
  • сік ½ лимона;
  • гірчиця в зернах — 3 столові ложки;
  • приправа італійські трави — 2 чайні ложки;
  • масло рослинне — 50 мілілітрів;
  • сіль, перець.

Для соусу

  • шампіньйони — 300 грам;
  • вершки 20% жирності — 300 мілілітрів;
  • сушені гриби — 20 грам;
  • борошно — 1 столова ложка;
  • вода — 200 мл.

Яловичина в рукаві: покроковий рецепт

  • Спочатку маринуємо м’ясо. У глибокій мисці з’єднуємо гірчицю, лимонний сік, приправи, сіль і рослинне масло. Поміщаємо в суміш м’ясо і гарненько натираємо яловичину маринадом. Залишаємо на 20 хвилин.
  • У духовку розігріту до 190 градусів кладемо м’ясо в рукаві. Час приготування — приблизно 1,5 години. Поглядайте, у всіх духовки різні.
  • Поки м’ясо запікається, приготуємо соус: нарізати цибулю невеликими кубиками, шампіньйони пластинками. Обсмажити все на олії. Після додати сушені гриби і трохи води. Посолити, поперчити і тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні.
  • Потім додаємо вершки, борошно, выпариваем до потрібної густоти.
  • М’ясо нарізати тонкими слайсами, полити вершково-грибним соусом і подавати.
  • Моя всім порада — не пересушите яловичину, вона повинна бути соковитою, цілком нормально, якщо вона буде ніжно рожевого кольору. З яловичиною потрібно поступати саме так, тоді страва буде справді вишуканим і гідним самого гарного ресторану.

    Говядина в рукаве: нежнее мяса не бывает
    Приємного апетиту.