Листковий яблучний пиріг «ріжки Яблучні»: оригінальний і смачний

Ласуни, рецепт для вас: чудовий яблучний пиріг листковий «ріжки Яблучні». Із здобного дріжджового тіста, легко розбирається на порційні шматочки, з начинкою з яблук з корицею!

Здобний, ніжний і дуже-дуже смачний! Зараз сезон яблук в самому розпалі, тому використовуємо його на всі 100 відсотків. З цих фруктів можна робити не тільки заготівлі і шарлотку: насправді, варіантів маса. Мій рецепт один з них: виходить красива, ніжна, ароматна і дуже смачна випічка. Спробуйте приготувати!

Склад продуктів

  • пшеничне борошно – 500 грам,
  • молоко будь-якої жирності – 250 мілілітрів,
  • сухі дріжджі – 7 грам,
  • вершкове масло – 40 грам,
  • рослинне масло – 30 мілілітрів,
  • цукровий пісок – 70 грам,
  • сіль – 0,5 чайної ложки,
  • куряче яйце – 1 штука (середнє).

Для посипання

  • вершкове масло – 120 грам,
  • цукор – 200 грам,
  • пшеничне борошно – 150 грам.

Для начинки

  • яблука – 4-5 штук,
  • вершкове масло – 30 грам,
  • мелена кориця – 1 чайна ложка,
  • куряче яйце – 1 штука (для змазування пирога).

Листковий яблучний пиріг «ріжки Яблучні»: покроковий процес приготування

  • Починаємо з приготування тіста: додаємо дріжджі у просіяне пшеничне борошно, розмішуємо.
  • У тепле молоко насипаємо цукор, сіль, розмішуємо до повного розчинення. Вливаємо в борошно молоко, розтоплене вершкове масло, розбиваємо яйце, все перемішуємо.
  • Поступово додаємо рослинне масло і вимішуємо далі тісто руками: 5-7 хвилин. Тісто виходить м’яке, рівне і не липне до рук.
  • Накриваємо плівкою і залишаємо на годину-півтора: для підйому.
  • Готуємо начинку. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо середину і нарізаємо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, висипаємо яблука, тушкуємо 3-5 хвилин, щоб яблука стали м’якшими.
  • Потім додаємо корицю, перемішуємо, знімаємо з вогню й даємо начинці повністю охолонути.
  • Для прошарку тіста робимо будівельну крошку. Для цього борошно з’єднуємо з цукром, розмішуємо, додаємо вершкове масло і розтираємо масу руками до великої крихти, ставимо в холодильник.
  • Збирати пиріг будемо у формі, діаметром 30 сантиметрів. Форму змащуємо вершковим маслом (або спеціальної антипригарній емульсією) і посипаємо борошном.
  • Обминаємо тісто, викладаємо на стіл і ділимо на 8 рівних частин. Кожну частину тіста округляємо, накриваємо і даємо відпочити 5-7 хвилин.
  • Кожну корж розгортаємо в невеликі коржі, трохи менше діаметра форми. На коржі розподіляємо половину будівельної крихти.
  • Крихту кладемо на одну половинку коржі, складаємо коржик навпіл і злегка придавлюємо. Трохи крихти залишаємо для прикраси пирога, а решту всю розподіляємо поверх складених коржів.
  • Начинку викладаємо по краях коржів трикутниками, загортаємо тісто з країв до центру. Виходять як би два рулету-конуса.
  • Викладаємо заготовки у форму, загорнутої стороною до верху.
  • Накриваємо, залишаємо на 30-40 хвилин для вистоювання. Перед випічкою пиріг змащуємо яйцем і посипаємо залишилася крихтою.
  • Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці, 40-50 хвилин. Після того, як пиріг добре зарум’яниться, дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і перекладаємо на сервірувальну тарілку. Просимо всіх до столу!
  • Гарний, рум’яний, апетитний листковий яблучний пиріг «ріжки Яблучні»! Пригостити таким пирогом подруг – одне задоволення! Приготуйтеся вислуховувати слова захоплення вашому вмінню!!! Після чого заходьте на наш сайт, вибирайте прості рецепти вишуканих страв: і продовжуйте творити шедеври на своїй кухні.

    Слоеный яблочный пирог «Яблочные рожки»: оригинальный и вкусный

    Приємного всім чаювання і затишного сімейного вечора.