Оригінальний пиріг-сонце з сирною начинкою: святкова випічка у повсякденному меню

Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт пирога! Пиріг, який підкорить всіх! Смакота!

Пиріг-сонце з сирною начинкою – це святкова випічка на кожен день! Дуже смачний, виглядає святково, можна подавати замість хліба або в якості закуски. Пиріг складається з кількох пелюстків пиріжків, що дуже зручно: відриваєш один і їси з задоволенням. Начинка з двох сортів сиру і зелені не залишає байдужим навіть найвибагливішого гурмана: настільки вона ніжна, з приємним вершковим ароматом.

Склад продуктів

  • сирі курячі яйця – 3 штуки,
  • вершкове масло – 100 грам,
  • рослинна олія – 100 грам,
  • сметана – 3 столових ложки,
  • оцет яблучний 6% – 2 столових ложки,
  • цукровий пісок – 1 столова ложка,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • розпушувач (пакетик) – 10 грам,
  • пшеничне борошно – 400 грам,
  • сир моцарелла – 200 грам,
  • твердий сир – 100 грам,
  • зелень – за смаком.

Оригінальний пиріг-сонце з сирною начинкою: покроковий процес приготування

  • Спочатку приготуємо тісто. У глибоку миску викладаємо сметану, яйце, м’яке вершкове масло, рослинна олія, сіль і цукор, оцет. Перемішуємо.
  • Додаємо пакетик розпушувача і порціями засипаємо просіяне пшеничне борошно. Тісто виходить м’яке, еластичне, повітряне: довго його вимішувати не треба.
  • Рада. Розпушувач можна зробити своїми руками в домашніх умовах: рецепт дивіться за посиланням.
  • Прибираємо тісто під плівку.
  • Готуємо начинку. Для цього сир натираємо на крупній тертці, зелень дрібно рубаємо, змішуємо з сиром, додаємо два яєчних білка. Все перемішуємо – і начинка готова.
  • Тісто ділимо на дві частини. Одну частину розкачуємо коржем, приблизно 27-28 сантиметрів в діаметрі, а завтовшки 5-6 міліметрів.
  • Корж переносимо на пергаментний папір. Викладаємо начинку таким чином: в центр коржі кладемо невелику грудочку начинки, відступаємо 1-1,5 сантиметра від цього грудочки і 1,5 сантиметра від краю, викладаємо іншу начинку: але вже по колу.
  • Розкотимо другий корж такого ж діаметру: нею накриваємо коржик з начинкою, защипуємо краю вилочкою.
  • Центр пирога треба накрити пиалой (за розміром грудочки) і злегка придавити, а потім пройтися вилочкою: по всьому діаметру центру.
  • Пиріг змащуємо збитими жовтками, формуємо сонце. Пиріг розрізаємо по всьому периметру на сегменти, не чіпаючи середину.
  • Кожен сегмент повертаємо начинкою вгору і злегка придавлюємо. У нас вийшли промінчики. Серединку посипаємо кунжутом.
  • Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. До цього часу тісто зарум’яниться, а сир розплавиться.
  • Краса і смакота незвичайна! Вам і вашим близьким такий оригінальний пиріг-сонце з сирною начинкою точно сподобається! До речі, начинку можна приготувати і іншу, а сонечко обов’язково залишити! Подобається цікава випічка? Тоді ласкаво просимо на наш сайт за новими рецептами.

    Оригинальный пирог-солнце с сырной начинкой: праздничная выпечка в повседневном меню

    Бажаємо вам більше сонечка в вашому житті!