М’ясний пиріг по-селянськи: простий, ситний і смачний

Пиріг готується з простого дріжджового тіста. Виходить соковитим, ароматним і дуже смачним. Він обов’язково припаде до смаку кожному члену вашої родини. Готується дуже легко, а продукти використовуються доступні і дуже прості. Пиріг смачний як в гарячому вигляді, так і в холодному. А подавати його найкраще зі сметанкою, вийде просто супер.

Необхідні продукти

  • 300 мілілітрів молока
  • 25 грамів дріжджів (пресованих)
  • 1 столова ложка цукру
  • 30 грам вершкового масла
  • щіпка солі
  • 450 грам пшеничного борошна

Для начинки

  • 500 грам фаршу
  • сіль, перець
  • 2 великі цибулини

Починаємо приготування

  • У тепле молоко додаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо. Потім додаємо трохи борошна і перемішуємо, маса повинна вийде, як тісто для оладок.
  • В отриману масу додаємо сіль і розтоплене вершкове масло, знову перемішуємо.
  • Потім всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно буде трохи липке. Після цього руки змащуємо рослинним маслом і вимішуємо тісто ще 9-10 хвилин. В результаті промішування тісто залишиться м’яким, але до рук перестане липнути.
  • Змащуємо миску рослинним маслом і кладемо в неї тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1,5 години. За цей час тісто потрібно 2 рази обім’яти.
  • М’ясо промиваємо і ріжемо на великі шматочки. Очищаємо цибулю і розрізаємо на 4-6 частин. Підготовлені продукти пропускаємо через м’ясорубку. Отриманий фарш солі і перчимо за смаком, а потім перемішуємо. До речі, цибулю можна і не перемелювати, а нарізати, трохи обсмажити і додати у фарш. Тут все залежить від вашого бажання.
  • Присипаємо робочу поверхню борошном і кладемо тісто. Формуємо з нього корж. Начинку збираємо у велику кулю і викладаємо в центр коржі. Краї коржі акуратно піднімаємо вгору і защипуємо (дуже щільно). Потім акуратно, руками, розтягуємо тісто з начинкою.
  • Форму для випічки промазуємо маслом і присипаємо борошном. Перекладаємо на неї пиріг, а в середині робимо невеликий отвір.
  • Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 10-15 хвилин.
  • Готовий пиріг змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
  • Спробуйте також швидкий заливний пиріг з фаршем. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Мясной пирог по-деревенски: простой, сытный и вкусныйПриємного апетиту!