Заливний цибульний пиріг на кефірі: самий простий і дуже смачний рецепт

Сьогодні готую неймовірно смачну і соковиту випічку: заливний цибульний пиріг на кефірі.

Навіть якщо ви не любите цибулю, спробуйте цей рецепт неодмінно! Готується дуже швидко! Тому, якщо раптом неждані гості на порозі – цей пиріг стане для вас справжньою знахідкою! Підійде і як закуска, і як випічка до чаю! Пиріг виходить пишним, ніжним і ще раз – смачним!!!

Необхідні інгредієнти

Тісто

  • курячі яйця – 2 штуки,
  • кефір – 350 грам,
  • масло вершкове (розтоплене) – 200 грам,
  • цукровий пісок – 1 чайна ложка,
  • сіль – ½ чайної ложки,
  • розпушувач – 10 грам,
  • пшеничне борошно – 200 грам.

Начинка

  • цибуля зелена – 150 грам,
  • цибуля порей – 100 грам,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • свіжі гриби – 100 грам,
  • яйця варені – 4 штуки,
  • яйце сире – 1 штука,
  • цибуля шалот – за бажанням,
  • сіль і чорний перець – за смаком,
  • сушений базилік – ½ чайної ложки,
  • кайенский перець – ¼ чайної ложки.

Як приготувати заливний цибульний пиріг на кефірі

  • Ставимо Сковороду на вогонь і наливаємо в неї трохи рослинного масла.
  • Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до рум’яного кольору.
  • Додаємо гриби, нарізані пластинами, обсмажуємо до золотистого кольору.
  • Готуємо начинку. Нарізаємо зелену цибулю, цибулю-порей, кріп і петрушку. Викладаємо все в одну миску.
  • Додаємо варені яйця, порізані дрібними кубиками, гриби зі сковороди, сире яйце, сіль, перець, і всі спеції.
  • Гарненько перемішуємо: і начинка готова.
  • Готуємо тісто. У миску розбиваємо два курячих яйця, додаємо сіль, збовтуємо.
  • Відправляємо туди ж цукровий пісок, густий кефір, перемішуємо.
  • Вливаємо розтоплене вершкове масло, знову перемішуємо.
  • Сюди ж просіваємо борошно, змішану з розпушувачем, перемішуємо до однорідності. Тісто по консистенції має бути, як густа сметана.
  • Дно рознімної форми промазуємо рослинним маслом і викладаємо половину тіста.
  • Викладаємо начинку, не утрамбовуємо, а просто рівняємо шар.
  • Зверху виливаємо тісто, розподіляємо його.
  • На тісто викладаємо дрібний цибулю шалот.
  • Випікаємо в попередньо розігрітій духовці, при температурі 180 градусів, 50-60 хвилин.
  • Пирогу даємо трохи охолонути і виймаємо з форми. Не просто заливний цибульний пиріг на кефірі, а справжня казка: повітряне тісто, його зовсім мало, а ось начинки – багато! Спробуйте приготувати обов’язково: впевнена, вам сподобається! Зазвичай, я печу такий пиріг навесні, але чому б не побалувати своїх рідних зараз?!!! Інші цікаві рецепти випічки (і не тільки), дивіться на нашому сайті.

    Заливной луковый пирог на кефире: самый простой и очень вкусный рецепт

    Тепла і затишку у ваш будинок.