Курячі стегенця, фаршировані яблуками: оригінальне м’ясне блюдо

Рецепт дуже смачного, ароматного і оригінального м’ясної страви: курячі стегенця, фаршировані яблуками!

Його незвичайність у тому, що ми не просто маринуємо м’ясо, а ще і фаршируємо його яблуками! Блюдо виходить ароматна, з рум’яною підсмаженою скоринкою! А смак – просто нереальний, передати словами навіть не вийде: не варто і намагатися! Таке м’ясо можна приготувати і на простий повсякденний вечерю, і на святковий стіл. Готувати не складно: найголовніше, з хорошим настроєм!

Необхідні інгредієнти

  • курячі стегенця або стегна – 3 штуки,
  • ріпчаста цибуля – 2-3 головки,
  • яблуко кисло-солодке – 1 штука,
  • оливкова олія – 1-2 столових ложки,
  • соєвий соус – 2-3 столових ложки,
  • сік половини лимона,
  • діжонська гірчиця (можна взяти будь-яку іншу) – 1 чайна ложка,
  • паприка – 1 чайна ложка,
  • часник сушений – 1 чайна ложка,
  • каррі – 1 чайна ложка,
  • чорний мелений перець і сіль – за смаком.

Як приготувати курячі стегенця, фаршировані яблуками

  • Спочатку замаринуем м’ясо. У велику миску кладемо три курячих стегенця, поливаємо оливковою олією і соєвим соусом, соком лимона, додаємо гірчицю, паприку, часник, каррі.
  • Головки ріпчастої цибулі (чим більше, тим смачніше) очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям, відправляємо в маринад.
  • Все солимо і перчимо за смаком (можна використовувати суміш перців). Гарненько перемішуємо, щоб приправа рівномірно розподілилася по всьому м’яса.
  • Накриваємо Миску плівкою і залишаємо маринуватися курку на 2-3 години. В принципі, чим більше, тим краще.
  • Потім, коли пройде певний час, розрізаємо яблуко навпіл, кожну половинку нарізаємо півкільцями. Яблука перекладаємо в миску і відразу збризкуємо лимонним соком, щоб не потемніли.
  • У кожен стегенце, під шкірку, укладаємо по 5-6 часточок яблука.
  • Форму для запікання застеляємо фольгою. На дно викладаємо цибулю з маринаду, укладаємо фаршировані стегенця, зверху поливаємо маринадом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. М’ясо не закриваємо.
  • Подавати курку на стіл можна з легкими салатами, улюбленим гарніром і ароматним домашнім хлібом: то вже вирішуйте самі.
  • Блюдо виходить просто чумова: курячі стегенця, фаршировані яблуками – це справжня смакота! Дуже смачні, ситні і красиві! До речі, яблуко можна і натерти на крупній тертці, але обов’язково має бути кисло-солодке, що додає м’ясу особливий акцент і аромат! Ще більше рецептів страв, які можна і на вечерю приготувати, і на святковий стіл подати, ви знайдете на нашому сайті.

    Куриные окорочка, фаршированные яблоками: оригинальное мясное блюдо

    Приємного всім апетиту і гарного настрою.