Вареники з чорницею

Вареники с черникойРецепт вареників з чорницями перевірений десятиліттями

  • Кількість порцій: 6
  • Час приготування: 2 хвилини

Рецепт тіста для вареників з чорницями

Знадобиться звичні продукти:

  • 0,5 кг пшеничного борошна;
  • 1 стакан води;
  • 2 яйця;
  • пучку солі.

Просіяти в об’ємну посуд 3 склянки борошна. Просіювання насичує її киснем і робить тісто ніжним і еластичним. В окремій мисці злегка збити воду, сіль і яйця, ввести муку. Вимішувати, поступово підсипаючи борошно, поки маса не перестане липнути до пальців.

Готове тісто прикрити і відставити на 20-30 хвилин.

Тісто для вареників з чорницями на кефірі

Прихильники такої рецептури стверджують, що тісто на кефірі виходить більш ніжним і буквально тане в роті. Для його приготування знадобиться:

  • 0,5 кг пшеничного борошна;
  • склянка кефіру;
  • 1 яйце;
  • 1ст. л. цукру;
  • 1/2ч. л. солі;
  • 1/2ч. л. соди.

Борошно просіяти, соду погасити в кефірі. Змішати сіль і цукор з яйцем, влити кефір, перемішати. Додати борошно і замісити тісто, поки не перестане липнути. Перед ліпленням його потрібно обернути плівкою і залишити на півгодини.

Рецепт приготування вареників з чорницями

Поки тісто відпочиває, готуємо начинку, знадобиться:

  • 2 склянки промитої чорниці;
  • 100 г цукру.

Ягоди досить звільнити від плодоніжок, якщо вони є, перетерти з цукром і начинка готова.

Тісто розкачати в пласт, вирізати склянкою гуртки або спеціальною формочкою. Начинити їх ягідною начинкою, защипнути краю.

Варяться вареники з ягодами 2 хвилини після спливання. Подати можна присипавши цукровою пудрою, зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.

Можна приготувати вареники з чорницею на пару: чашу пароварки змастити маслом, готувати вареники над киплячою водою по 3 хвилини з кожного боку.

Ще один спосіб приготування – смажені вареники з чорницею. Готовий продукт обсмажується до золотистої скоринки на вершковому або рослинному маслі. Грустящая скоринка смачна і апетитна, але такий спосіб приготування не можна назвати корисним. Калорійність вареників з чорницями всього 105 Ккал на 100 г продукту, при обсмажуванні вона підвищується приблизно в півтора рази.

Вареники з чорницею – ласощі з безтурботного дитинства, яке припаде до смаку і дітям, і дорослим, а готується швидко і просто. Їх можна варити або заморозити про запас, тоді під рукою завжди буде смачний, швидкий у приготуванні і натуральний напівфабрикат. Приємного апетиту!

: