Італійське печиво кантучини і торчетти

Итальянское печенье кантучини и торчетти Італійське печиво кантучини хрустке і смачне

Інгредієнти:

Сіль

5 грамів

Цукор

100 грамів

Вода

120 мілілітрів

Дріжджі сухі

5 грамів

Вершкове масло

90 грамів

Борошно пшенична

300 грамів

  • Кількість порцій: 6
  • Час підготовки: 3 хвилини
  • Час приготування: 20 хвилин

Італійське печиво торчетти

Торчетти – це невеликі бублики з дріжджового тіста, які почали готувати ще в далекому XVIII столітті. Традиційно в Італії це печиво на сніданок подають до чашки кави.

Технологія приготування класичного торчетти:

  • Дріжджі замочіть в 20 мл теплої води на 10-15 хв.
  • Перелийте набряклі дріжджі в миску з борошном. Додайте туди решту воду і сіль. Замісіть тісто. Накрийте його рушником і поставте у тепле місце на 1,5 ч.
  • Вершкове масло розтопіть на водяній бані. Влийте його в тісто, добре вимісіть, знову накрийте кришкою і приберіть в тепло. На цей раз воно повинно постояти приблизно 40 хв.
  • Розділіть тісто на невеликі порції. Розкачайте їх в тонкі джгути завдовжки по 10 див. Краю джгутів защипайте один з одним.
  • Обваляйте заготовки в цукрі, так щоб цукор рясно їх покрив. Викладіть печиво на деко, застелений пекарської папером, і печіть його приблизно 20 хв. до рум’яності.
  • Це печиво не нудотно-солодкий, в міру солодке. Воно добре поєднується з різними видами джемів.

    Рецепт італійського печива кантучини

    Кантучини – візитна картка Італії. Це хрустке печиво з горіхами. Для нього знадобиться:

    • 2 ст. борошна;
    • ¾ Склянки цукру;
    • 1 ч. л. розпушувача для тіста;
    • ½ Ч. л. кориці;
    • 1 ст. мигдалю;
    • 3 яйця;
    • 2 ч. л. ванільного цукру.

    Як готувати італійське ласощі:

  • В одній мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, корицю і цільні ядра мигдалю. В іншій мисці збийте яйця з ванільним цукром.
  • Невеликими порціями додавайте рідку суміш в суху і замішують тісто.
  • Розділіть тісто на 3 частини. Сформуйте з кожної частини за ковбаски товщиною близько 3-4 див. Викладіть ці ковбаски на пергамент.
  • Запікайте заготовки в гаряче духовці приблизно півгодини.
  • Дайте заготівлях охолонути 10 хв. і наріжте їх на порційні шматочки завтовшки 1 див
  • Отримані шматочки знову розмістіть на деку і приберіть в духовку ще на 15 хв., щоб вони підсохли і стали хрусткими.
  • У класичному рецепті кантучини використовується мигдаль, але ви можете замінити його на арахіс, фундук або іншими видами горіхів.

    Якщо вам набридли звичні види печива, спробуйте приготувати італійський варіант цього солодкого продукту. Таким смачним, але простим десертом ви точно зможете здивувати не тільки свою родину, а й усіх друзів.

    Читайте далі: гречане печиво з гречаного борошна

    :