Закусочні бублики з кропом на швидку руку: все геніальне – просто

Іноді здається, що таку красу, яка на фото, неможливо приготувати: але, насправді, все геніальне – до банальності просто.

Так і закусочні бублики з кропом зможе зробити навіть сама недосвідчена господиня. Знадобляться звичні інгредієнти, трохи часу на заміс тесту – і, найскладніше: терпіння, щоб дочекатися, поки тісто підійде. Але зате результат перевершить найсміливіші очікування. Бублики виходять дивовижними: хрусткими зовні, пишними і ніжними всередині, з ароматом кропу і літа. Вони стануть відмінним сніданком, перекусу протягом дня – і просто улюбленої випічкою вашої родини.

Необхідні інгредієнти

  • 600 грам пшеничного борошна;
  • 250 мілілітрів молока (будь-якої жирності);
  • 75 мілілітрів води;
  • 40 грам вершкового масла;
  • 10 грам сухих дріжджів;
  • одна чайна ложка солі;
  • три чайних ложки цукрового піску;
  • одне куряче яйце + один жовток;
  • половина пучка зеленого кропу.

Як приготувати закусочні бублики з кропом на швидку руку

  • У глибоку миску виливаємо все молоко (тепле), теплу кип’ячену воду, додаємо дріжджі, цукровий пісок і перемішуємо. Накриваємо миску полотенчиком (чистим, звичайно) і залишаємо на п’ять хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  • Потім додаємо 60 мл рослинного масла без запаху, 20 грам м’якого вершкового масла, одне яйце і сіль. Все добре перемішуємо лопаткою.
  • Всипаємо туди ж просіяне пшеничне борошно, замішуємо тісто: спочатку лопаткою, а потім руками. Тісто повинне вийти еластичним, пружним, не буде липнути до рук.
  • Тісто округляємо, кладемо в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин: воно має піднятися.
  • Після чого перекладаємо його на робочу поверхню, трохи розминаємо руками в коржик, посипаємо рубаною зеленню кропу.
  • Піднімаємо краї тіста до середини, закриваємо кріп і мнемо руками: по суті, замішуємо ще раз.
  • Кропове тісто округляємо, знову відправляємо в миску, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці: воно мало ще раз піднятися.
  • Після чого обминаємо тісто, округляємо і розрізаємо ножем для піци на шматочки однакового розміру: приблизно по 100 грамів кожен.
  • Змащуємо руки рослинним маслом і скачуємо з шматочків кульки, невеликого розміру.
  • Перекладаємо їх на дошку (теж змащену рослинною олією), трохи приминаем руками і зверху кладемо по невеликому шматочку м’якого вершкового масла.
  • Далі беремо по шматочку, робимо руками тонкі коржі, звертаємо їх у рулет.
  • Скручуємо в рулет протилежні сторони, з’єднуємо краю, щоб вийшов бублик.
  • Деко застеляємо пергаментним папером (можна просто змастити його спеціальної антипригарній емульсією), переносимо на нього отримані заготовки. За допомогою пензлика змащуємо їх збитим жовтком і залишаємо на 20 хвилин: підніматися.
  • Потім відправляємо деко в духовку, розігріту до 190 градусів, на 30 хвилин: до красивої рум’яної скоринки.
  • Закусочні бублики з кропом, які легко і просто можна зробити в домашніх умовах, стануть чудовим сніданком або перекусу протягом дня. Хрусткі зверху, ніжні всередині, з неповторним ароматом зелені і літа – це чудова випічка для всієї родини. Повірте, все геніальне – просто. Трохи часу на готування, трохи більше часу на очікування – і чудова закуска вже на столі. Обожнюю подібні рецепти, тому на сайті їх дуже багато: заходьте і вибирайте.

    Закусочные бублики с укропом на скорую руку: все гениальное – просто

    Приємного всім апетиту і відмінних вихідних.