Дуже смачна картопляна ковбаса

Картопляна ковбаса з м’ясом в духовці! Що може бути простіше і смачніше, ніж незвичайна домашня ковбаса з картоплі? Готувати просто, а виходить неймовірно смачно.

Можна домашню ковбаску зробити тільки з картоплі і цибулі, а можна для смаку додати сало і трохи м’яса: на ваш вибір. Ароматну і незвичайну ковбасу дозволяється смажити на грилі або в духовці, а можна просто відварити і обсмажити на рослинному маслі. Зручно також заморожувати запас: відмінна закуска на будь-який святковий стіл або пікнік. Я часто її готую — це просто смакота!

Інгредієнти

  • картопля сирої — 800 грам;
  • оболонка (натуральна або штучна) — 1 метр;
  • м’ясо (свинина, яловичина або курка) — 200 грам;
  • сало — 150 грам (за бажанням);
  • цибулина — 1 штука;
  • сметана — 1 столова ложка;
  • часник — 6 зубчиків;
  • сіль, перець — за смаком;
  • лавровий лист;
  • коріандр мелений.

Домашня картопляна ковбаса: покроковий процес приготування

  • Готуємо м’ясо і сало: я беру свинину. Допускається використовувати будь-яке м’ясо: птицю, яловичину. Ріжемо всі на дрібні кубики: можна перекрутити через велику решітку на м’ясорубці. Сало можна окремо обсмажити. Картопляна ковбаса з м’ясом може готуватися і без сала.
  • Ріпчасту цибулю подрібнюємо в блендері: можна дрібно порізати. Відразу можна подрібнити часник. Якщо робите ковбасу тільки з картоплі, слід обсмажити цибулю — так буде смачніше.
  • Сиру картоплю натираємо на крупній тертці (або ріжемо дрібними кубиками), відразу змішуємо з ріпчастою цибулею і часником: так він не потемніє. Велику картоплю в ковбасі смачніше, ніж ковбаса з картопляного пюре.
  • Додамо м’ясо з салом, лавровий лист (слід поламати або подрібнити). Перчимо і солимо за смаком. Ще додамо мелений коріандр. Ретельно змішуємо руками: начинка готова.
  • Для набивання використовую м’ясорубку з насадкою (є варіант набивати вручну, з допомогою горлечка від пляшки), надягаємо на насадку оболонку. Оболонку слід промити під проточною водою: всередині і зовні.
  • Кладемо фарш в м’ясорубку, як тільки він почне з’являтися — оболонку зав’язуємо нитками або просто на вузлик. Набиваємо ковбаски.
  • Перекручуємо оболонку, коли буде отримана потрібна довжина. Таким чином заповнюємо всю оболонку.
  • Підготовлені ковбаски проколюємо з двох сторін за допомогою голки або зубочистки, щоб вони в процесі приготування не лопалися.
  • Можна заморозити, відварити і обсмажити або запекти в духовці.
  • Половину відварюю в киплячій воді з додаванням солі і лаврушки: близько 10-15 хвилин.
  • Попередньо ковбасу обсушуємо серветкою, щоб вода не стріляла на олії. Картопляна ковбаса варена обсмажується з двох сторін на рослинній олії до рум’яної скоринки і повної готовності.
  • Другу половину запікаю в духовці. Деко і ковбасу змащуємо маслом. Запікаємо В духовці 40 хвилин при 180 градусах: можна кілька разів в процесі перевернути. Картопляна ковбаса в духовці готова!
  • Домашня ковбаска виходить смачною, апетитною і ароматною. Я дуже люблю цей рецепт ковбаси з картоплі. Легка в приготуванні, доступних і недорогих продуктів, вона різноманітить ваш раціон, порадує на пікніку або в свято. Спробуйте неодмінно! Ваші близькі оцінять — це точно: ковбаса завжди виходить на ура!

    Очень вкусная картофельная колбаса

    Приємного апетиту.