Вареники з картоплею і грибами

Вареники с картофелем и грибами

Інгредієнти:

Для тіста

Вода (гаряча)

1 скл.

Сметана (жирна)

2 ст. л.

Масло вершкове

1 ст. л.

Сіль

0,5 ч. л.

Борошно

2,5 скл.

Начинка

Картопля

0,5 кілограмів

Гриби (шиїтаке або шампіньйони)

300 грамів

Зелень
Сіль
Перець

1. У миску просіяти борошно, додати сіль, вершкове масло і сметану, налити склянку гарячої води і замісити тісто. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимісити руками до тих пір, поки воно не стане еластичним. Накрити тісто плівкою і залишити на 10-15 хвилин. У цей час приготувати начинку.

2. Картоплю відварити і розім’яти в пюре. Гриби дрібно порізати і обсмажити в олії. З’єднати з картопляним пюре. Додати подрібнену зелень, посолити, поперчити. Начинка готова – можна починати ліпити вареники.

3. Відрізати 1/3 тіста. Розкачати в довгий пласт, приблизно 10 см шириною. За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на розкатане тісто. Кульки начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см один від одного. Краї тіста змочити водою і скласти один з одним, накривши зверху начинку. Притиснути шов пальцями. За допомогою склянки вирізати вареники. Скласти вареники в блюдо і поставити в холодильник, поки ви будете ліпити інші.

4. Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа, горошини чорного перцю і зелені. Як тільки вареники спливуть – дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл замість зі сметаною і вершковим маслом.

Джерело фото: Віра Монахова

Дивитися детальний покроковий ілюстрований майстер-клас з ліплення вареників!