Інгредієнти:
Для тіста
- Вода (гаряча)
1 скл.
- Сметана (жирна)
2 ст. л.
- Масло вершкове
1 ст. л.
- Сіль
0,5 ч. л.
- Борошно
2,5 скл.
Начинка
- Картопля
0,5 кілограмів
- Гриби (шиїтаке або шампіньйони)
300 грамів
- Зелень
- Сіль
- Перець
1. У миску просіяти борошно, додати сіль, вершкове масло і сметану, налити склянку гарячої води і замісити тісто. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимісити руками до тих пір, поки воно не стане еластичним. Накрити тісто плівкою і залишити на 10-15 хвилин. У цей час приготувати начинку.
2. Картоплю відварити і розім’яти в пюре. Гриби дрібно порізати і обсмажити в олії. З’єднати з картопляним пюре. Додати подрібнену зелень, посолити, поперчити. Начинка готова – можна починати ліпити вареники.
3. Відрізати 1/3 тіста. Розкачати в довгий пласт, приблизно 10 см шириною. За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на розкатане тісто. Кульки начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см один від одного. Краї тіста змочити водою і скласти один з одним, накривши зверху начинку. Притиснути шов пальцями. За допомогою склянки вирізати вареники. Скласти вареники в блюдо і поставити в холодильник, поки ви будете ліпити інші.
4. Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа, горошини чорного перцю і зелені. Як тільки вареники спливуть – дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл замість зі сметаною і вершковим маслом.
Джерело фото: Віра Монахова
Дивитися детальний покроковий ілюстрований майстер-клас з ліплення вареників!