Інгредієнти:
- Вишня
400 грамів
- Цукор
1 скл.
- Крохмаль
1 ст. л.
- Гвоздика
1 щіпка
- Кориця
1 щіпка
Для тіста
- Кефір
1 скл.
- Цукор
1 ст. л.
- Борошно пшенична
3 скл.
- Сіль
0,5 ч. л.
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 30 хвилин
- Час приготування: 1 годину
Існує безліч різних рецептів приготування вареників, однак саме вареники з вишнею вважаються найбільш класичним виконанням цієї страви. Розповідаємо, як правильно приготувати смачне вишневе ласощі.
Спосіб приготування:
Розмішуємо в кефірі сіль і цукор і виливаємо отриману суміш в борошно. Замішуємо тісто, посипаємо борошном, накриваємо мискою і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Ділимо отримане тісто на дві частини і по черзі розкачуємо два пласти товщиною 3 мм З допомогою чарки вирізаємо невеликі гуртки. Кладемо в центр гуртка по 0,5 ч. л. суміші цукру з крохмалем і меленими спеціями, зверху – 1-2 ягоди замороженої вишні.
Защипуємо краю і негайно, поки вишня не дала сік, опускаємо вареники в підсолену киплячу воду. Варимо протягом 3-4 хвилин після того, як вода знову закипить.
Подаємо з вишневим киселем, збитою з цукром сметаною або згущеним молоком, злегка розведеним вишневим соком.
До речі, можна додати до борошна 0,5 ч. л. розпушувача і відварити вареники на пару, залишивши між ними більше місця, оскільки вони будуть пишними.