Вареники з вишнею

Вареники с вишней

Інгредієнти:

Вишня

400 грамів

Цукор

1 скл.

Крохмаль

1 ст. л.

Гвоздика

1 щіпка

Кориця

1 щіпка

Для тіста

Кефір

1 скл.

Цукор

1 ст. л.

Борошно пшенична

3 скл.

Сіль

0,5 ч. л.

  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Час приготування: 1 годину

Існує безліч різних рецептів приготування вареників, однак саме вареники з вишнею вважаються найбільш класичним виконанням цієї страви. Розповідаємо, як правильно приготувати смачне вишневе ласощі.

Спосіб приготування:

Розмішуємо в кефірі сіль і цукор і виливаємо отриману суміш в борошно. Замішуємо тісто, посипаємо борошном, накриваємо мискою і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Ділимо отримане тісто на дві частини і по черзі розкачуємо два пласти товщиною 3 мм З допомогою чарки вирізаємо невеликі гуртки. Кладемо в центр гуртка по 0,5 ч. л. суміші цукру з крохмалем і меленими спеціями, зверху – 1-2 ягоди замороженої вишні.

Защипуємо краю і негайно, поки вишня не дала сік, опускаємо вареники в підсолену киплячу воду. Варимо протягом 3-4 хвилин після того, як вода знову закипить.

Подаємо з вишневим киселем, збитою з цукром сметаною або згущеним молоком, злегка розведеним вишневим соком.

До речі, можна додати до борошна 0,5 ч. л. розпушувача і відварити вареники на пару, залишивши між ними більше місця, оскільки вони будуть пишними.