Інгредієнти:
- Бринза
200 грамів
- Сир
100 грамів
- Сир
100 грамів
- Яйця курячі
3 штуки
- Часник
1 зубчик
- Сухарі панірувальні
2 ст. л.
Для тіста
- Молоко
0,5 скл.
- Вода
0,5 скл.
- Борошно пшенична
3 скл.
- Олія рослинна рафінована
1 ст. л.
- Сіль
1 щіпка
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 30 хвилин
- Час приготування: 1 годину
Вареники з бринзою – відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Це смачне блюдо не тільки зігріє, а й надовго подарує відчуття ситості.
Спосіб приготування:
Борошно висипаємо в миску гіркою, робимо в середині поглиблення і виливаємо в нього підсолене молоко з водою. Замішуємо досить круте тісто. Масло додаємо в кінці замісу.
Даємо тісту відлежатися 30 хвилин і розгортаємо в пласт товщиною 2 мм Нарізаємо тісто кружальцями або квадратиками, розкладаємо начинку і защипуємо.
Варимо в підсоленій киплячій воді протягом 5 хвилин. Подаємо зі сметаною і рубаною зеленню.
Приготування начинки. Бринзу розтираємо з сиром і підмішуємо тертий сир. Вбиваємо яйця, додаємо подрібнений часник і терті сухарі. Все перемішуємо і ставимо на 20 хвилин у холодильник.
До речі, щоб вареники не розвалилися, не треба класти багато начинки.