Інгредієнти:
- Картопля
0,5 кілограмів
- Яйця курячі
1 штука
- Борошно пшенична
450 грамів
- Олія рослинна рафінована
2 ст. л.
- Зелень
1 пучок
- Сіль
10 грамів
- Перець
7 грамів
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 10 хвилин
- Час приготування: 2 години
Вареники з картоплею – класичне виконання цього смачного страви. Скористайтеся нашим простим рецептом і порадуйте сім’ю ситним ласощами.
Спосіб приготування:
Відварюємо картоплю, зливаємо відвар і остуджуємо. У холодний картопляний відвар розбиваємо яйце і разбалтываем. На отриманій суміші замішуємо тісто. Накриваємо його перевернутої мискою і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Відлежатися тісто ще раз вимішуємо. Відрізаємо половину тіста розкочуємо в тонкий пласт. Вирізаємо склянкою гуртки, розкладаємо чайною ложкою начинку і защипуємо краю. Вареники перекладаємо на посипану борошном обробну дошку і ставимо в холодильник.
Точно так само розкачуємо і ліпимо вареники з решти тіста. Відварюємо в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин.
Виймаємо шумівкою і посипаємо смаженою цибулею, шкварками, зеленню. Поливаємо розтопленим маслом.
Приготування начинки. Варену картоплю розминаємо і заправляємо смаженою цибулею і дрібно нарубаною зеленню. Солимо і перчимо за смаком.
Можна додати до картоплі сире яйце і пару ложок сиру.