Вареники з картоплею і зеленню

Вареники с картофелем и зеленью

Інгредієнти:

Картопля

0,5 кілограмів

Яйця курячі

1 штука

Борошно пшенична

450 грамів

Олія рослинна рафінована

2 ст. л.

Зелень

1 пучок

Сіль

10 грамів

Перець

7 грамів

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 2 години

Вареники з картоплею – класичне виконання цього смачного страви. Скористайтеся нашим простим рецептом і порадуйте сім’ю ситним ласощами.

Спосіб приготування:

Відварюємо картоплю, зливаємо відвар і остуджуємо. У холодний картопляний відвар розбиваємо яйце і разбалтываем. На отриманій суміші замішуємо тісто. Накриваємо його перевернутої мискою і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Відлежатися тісто ще раз вимішуємо. Відрізаємо половину тіста розкочуємо в тонкий пласт. Вирізаємо склянкою гуртки, розкладаємо чайною ложкою начинку і защипуємо краю. Вареники перекладаємо на посипану борошном обробну дошку і ставимо в холодильник.

Точно так само розкачуємо і ліпимо вареники з решти тіста. Відварюємо в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин.

Виймаємо шумівкою і посипаємо смаженою цибулею, шкварками, зеленню. Поливаємо розтопленим маслом.

Приготування начинки. Варену картоплю розминаємо і заправляємо смаженою цибулею і дрібно нарубаною зеленню. Солимо і перчимо за смаком.

Можна додати до картоплі сире яйце і пару ложок сиру.