Інгредієнти:
- Капуста білокачанна
500 грамів
- Гриби
200 грамів
- Цибуля ріпчаста
1 штука
- Олія рослинна рафінована
3 ст. л.
- Зелень
0,5 ч. л.
- Сіль
7 грамів
- Перець
5 грамів
Для тіста
- Вода
1 скл.
- Борошно пшенична
400 грамів
- Сіль
0,5 ч. л.
- Олія рослинна рафінована
1 ст. л.
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 10 хвилин
- Час приготування: 1 годину
Вареники є універсальним стравою, адже, залежно від начинки, це може бути, як основна закуска, так і солодкий десерт. Пропонуємо простий рецепт вареників з сезонною начинкою – з капустою і грибами.
Спосіб приготування:
Доводимо воду до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо сіль, масло і половину борошна. Швидко перемішуємо, намагаючись розбити всі грудочки.
Коли суміш трохи охолоне, підсипаємо в кілька прийомів борошно і вимішуємо однорідне, круте, але еластичне тісто. Розкачуємо з тіста ковбаску, ділимо на дві частини і по черзі нарізаємо шматочками. Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий коржик. Розкладаємо чайною ложкою начинку і защипуємо краю.
Відварюємо в киплячій воді протягом 4-5 хвилин. При подачі посипаємо вареники смаженою цибулею і поливаємо маслом, в якому він смажився.
Приготування начинки. Тушковану капусту перемішуємо з пасерованою цибулею і смаженими грибами, приправляємо сушеною зеленню, сіллю і перцем.
Якщо краї тіста погано склеюються, то перш ніж з’єднувати, змочують їх водою.