Відмінний фруктово-ягідний террін

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного десерту, який підкорить кожного.

Це ласощі приготувати зовсім не складно і можна використовувати будь-які сезонні ягоди і фрукти. Виходить десерт яскравим, легким, ефектним, ніжним, насиченим і мега смачним. У ньому відмінно грають різні смаки. Єдиний його мінус — не може довго зберігатися, не більше одного дня. Рекомендуємо всім спробувати таку смакоту.

Потрібні інгредієнти

  • 900 мл води
  • 150 гр цукрового піску
  • 20 гр швидкорозчинного желатину
  • 3 столові ложки соку лайма
  • 200 гр винограду кишмиш
  • 100 гр малини
  • 500 г м’якоті кавуна
  • 400 гр сливи
  • 200 гр персика
  • м’ята для прикраси

Починаємо процес

  • В першу чергу беремося за приготування основи для желе. Беремо сотейник, вливаємо 800 мл води і насипаємо цукровий пісок. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім продовжуємо процес варіння ще 2-3 хвилини, при цьому постійно помішуючи.
  • Після закінчення потрібного часу знімаємо з вогню і вливаємо сік лайма. Перемішуємо все і залишаємо остигати.
  • В окрему ємність відправляємо желатин і 100 мл води. Перемішуємо і залишаємо на деякий час для набухання. Після чого об’єднуємо його з сиропом і знову добре перемішуємо. Потім суміш треба процідити через ситечко і залишаємо остигати.
  • Тепер готуємо ягоди. Для цього м’якоть кавуна нарізаємо маленькими кубиками. Виноград добре вимиваємо й обсушуємо. Розрізаємо навпіл. Такий же процес проробляємо з сливами, при цьому потрібно видалити кісточки. Малину вимиваємо й обсушуємо. Трохи ягід залишимо для прикраси. Персики нарізаємо маленькими кубиками. По учиненню можете попередньо зняти шкірку. Для цього треба опустити персик в окріп на кілька секунд. Після чого відразу в крижану воду.
  • Об’єднуємо підготовлені інгредієнти в окремій ємності і акуратно перемішуємо. Беремо прямокутну форму для випічки хліба і застеляємо її фольгою. Краї оформіть так, щоб вони звисали.
  • Після чого відправляємо сюди підготовлені ягоди і трохи ущільнюємо їх. Заливаємо желе, яке попередньо повинно було вже охолонути. Накриваємо фольгою і поверх ставимо невеликий грузик.
  • Потім ставимо на ніч у холодильник. Після закінчення потрібного часу десерт готовий, прикрашаємо його ягодами і листочками м’яти.
  • Вам може сподобатися приголомшливий баклажан террін, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Отменный фруктово-ягодный террин

    Приємного апетиту!