Інгредієнти:
- Масло вершкове
60 грамів
- Цукор
60 грамів
- Лимонний сік
1 ч. л.
- Лимонна цедра
1 щіпка
- Яєчний жовток
1 штука
- Горіхи (мелені)
60 грамів
- Борошно пшенична
80 грамів
- Журавлина (для прикраси)
24 штук(і)
Для безе
- Яєчний білок
2 штук(і)
- Лимонний сік
1 ч. л.
- Цукор
120 грамів
- Крохмаль
1 ч. л.
Для крему
- Масло вершкове
100 грамів
- Цукрова пудра
3 ст. л.
- Журавлинний сік
2 ст. л.
- Кількість порцій: 24
- Час підготовки: 10 хвилин
- Час приготування: 60 хвилин
- Температура подачі: Кімнатна температура
- Тип обробки: Випікання
- Кухня: Європейська
- Привід: Новий Рік
- Сезон: осінь-зима
Збиваємо масло, цукор, лимонний сік, жовток і цедру. Додаємо горіхи і борошно. Замішуємо тісто, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Ділимо на дві частини, розкачуємо в тонкі пласти, вирізаємо печиво. Наносимо безе, випікаємо при 150 градусах, поки безе не підсохне. Прикрашаємо кремом і журавлиною. Для безе збиваємо білки в піну, підсипаючи цукор. В кінці додаємо лимонний сік і крохмаль. Для крему збиваємо масло з цукровою пудрою і журавлинним соком.