Горіхове печиво з безе

Ореховое печенье с безе

Інгредієнти:

Масло вершкове

60 грамів

Цукор

60 грамів

Лимонний сік

1 ч. л.

Лимонна цедра

1 щіпка

Яєчний жовток

1 штука

Горіхи (мелені)

60 грамів

Борошно пшенична

80 грамів

Журавлина (для прикраси)

24 штук(і)

Для безе

Яєчний білок

2 штук(і)

Лимонний сік

1 ч. л.

Цукор

120 грамів

Крохмаль

1 ч. л.

Для крему

Масло вершкове

100 грамів

Цукрова пудра

3 ст. л.

Журавлинний сік

2 ст. л.

  • Кількість порцій: 24
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 60 хвилин
  • Температура подачі: Кімнатна температура
  • Тип обробки: Випікання
  • Кухня: Європейська
  • Привід: Новий Рік
  • Сезон: осінь-зима

Збиваємо масло, цукор, лимонний сік, жовток і цедру. Додаємо горіхи і борошно. Замішуємо тісто, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Ділимо на дві частини, розкачуємо в тонкі пласти, вирізаємо печиво. Наносимо безе, випікаємо при 150 градусах, поки безе не підсохне. Прикрашаємо кремом і журавлиною. Для безе збиваємо білки в піну, підсипаючи цукор. В кінці додаємо лимонний сік і крохмаль. Для крему збиваємо масло з цукровою пудрою і журавлинним соком.