Солоне печиво

Соленое печенье

Інгредієнти:

Борошно

150 грамів

Масло вершкове несолоне

50 грамів

Сир тертий

60 грамів

Чебрець

1 щіпка

Материнка

1 щіпка

Молоко (холодне)

2 ст. л.

Сіль

1 щіпка

яйце

1 штука

Для прикраси

Чебрець (насіння)

за смаком

  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 1 годину
  • Тип обробки: Випікання
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: круглий рік

Борошно перетираємо з вершковим маслом, тертим сиром, сіллю та сушеною зеленню до тих пір, поки суміш не буде схожа на розсипчасті хлібні крихти. Додаємо молоко і яєчний жовток і замішуємо тісто. Скачуємо в кулю, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на півгодини в холодильник. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0,5 див. Вирізаємо формочкою печиво, змащуємо білком і посипаємо насінням кмину. Випікаємо в духовці, нагрітій до 200 градусів, протягом 8 хвилин або до золотистого кольору.

Калорійність: 284 ккал на порції.