Найкращий торт зі згущеним молоком: з горіхами і журавлиною

Найкращий торт зі згущеним молоком виходить не тільки красивим, але і дуже смачним.

Це один з найпопулярніших бісквітних тортів, який відрізняється м’якістю бісквіта, своїм обалденным смаком і приголомшливим поєднанням інгредієнтів. Коржі дуже-дуже прості в приготуванні і прикраса нехитре. Ніжний, дуже смачний торт «Стаканник» — це саме те, що потрібно для вечірнього чаювання. Десерт з арахісом виглядає чудово. Пропоную насолодитися смаком приголомшливою солодощі.

Інгредієнти

Для тіста

  • пшеничне борошно — 130 грам + 1 столова ложка;
  • цукор — 200 грам;
  • сметана — 200 грам;
  • куряче яйце — 5 штук;
  • вершкове масло — 60 грам;
  • розпушувач для тіста — 1,5 чайної ложки;
  • арахіс — 120 грам;
  • в’ялена журавлина — 120 грам;
  • мак — 120 грам.

Для крему

  • згущене молоко — 370 грам;
  • вершкове масло — 250 грам;

Для прикраси

  • арахіс — 100 грам.

Найкращий торт зі згущеним молоком: покроковий рецепт

  • Спочатку займемося приготуванням тіста для найкращого торта зі згущеним молоком. Для цього нам знадобиться міксер.
  • У чашу міксера розбиваємо курячі яйця (за рецептом), додаємо цукор і збиваємо все в пишну білу масу за допомогою міксера.
  • Для тесту нам знадобиться розтоплене вершкове масло, тому 60 грам вершкового масла розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  • У чашу міксера до збитою яєчною маси додаємо сметану, розтоплене вершкове масло і все перемішуємо міксером.
  • Пшеничне борошно з’єднайте з розпушувачем, добре перемішуємо, а потім просіваємо.
  • У чашу міксера маленьким порціями додаємо пшеничне борошно з розпушувачем, і все добре перемішуємо до отримання однорідної маси.
  • Тісто ділимо на три рівні частини.
  • Арахіс (за рецептом) трохи кришимо за допомогою ножа, але не в дрібну крихту.
  • В одну частину тіста додаємо рубані горіхи і добре перемішуємо.
  • У другу частину тіста додаємо мак і теж добре перемішуємо.
  • У в’ялену журавлину додаємо одну столову ложку пшеничного борошна, і все добре перемішуємо.
  • У третю частину тіста відправляємо журавлину і перемішуємо.
  • Для випікання коржів нам знадобиться роз’ємна форма діаметром 18 сантиметрів.
  • Підготовлену форму застеляємо пергаментним папером.
  • Випікаємо коржі для торта «Стаканник» при температурі 180 градусів духовці: 25-30 хвилин. Готовність коржів для найкращого торта перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  • Готові коржі дістаємо з духовки і залишаємо остигати. Остиглі коржі дістаємо з форми.
  • Коли всі три коржі для найкращого тортика готові, займемося приготуванням крему зі згущеного молока.
  • У чашу міксера перекладаємо м’яке вершкове масло кімнатної температури, додаємо згущене молоко (також кімнатної температури).
  • Все добре збиваємо міксером до отримання однорідної маси. Згущений крем для домашнього торта «Стаканник» готовий.
  • Тепер займемося складанням торта. Для цього нам знадобиться сервірувальна тарілка.
  • З кожного коржа зрізаємо невеликі верхівки (це дуже добре робити гострим довгим ножем).
  • На підготовлену посуд викладаємо перший корж з маком і добре змащуємо його кремом, потім журавлинний корж і змащуємо знову кремом із згущеного молока.
  • Тепер кладемо третій корж і добре змащуємо верх торта і боки підготовленим кремом.
  • З маковою й горіхової верхівки (які ми зняли) робимо крихту.
  • Отриманої крихтою прикрашаємо боки торта.
  • Верх найкращого торта зі згущеним молоком прикрашаємо подрібненим арахісом.
  • Просочуємо торт «Стаканник» в холодильнику не менше чотирьох годин.
  • Ніжні коржі в поєднанні зі згущеним кремом — це щось: абсолютно простий, легкий і шалено смачний тортик для домашнього чаювання. Готуйте разом з нами — і дивуйте близьких оригінальними та смачними десертами.

    Самый лучший торт со сгущенкой: с орехами и клюквой

    Приємного вам чаювання.