Новорічна м’ясна ялинка: оригінальний рецепт на святковий стіл

Оригінальна новорічна м’ясна ялинка з м’яса стане не побитим і цікавою стравою на вашому святковому столі!

Унікальний рецепт приготування м’ясної страви вразить уяву всіх присутніх! Вийде справжній витвір кулінарного мистецтва, яке прикрасить будь-який святковий стіл. Звичайно, багато залежить від маринаду! Але ми постараємося – і страва вийде по вищому розряду! Соковите, ніжне м’ясо, ароматний соус – і приголомшливий зовнішній вигляд. Повірте, від такої закуски відмовитися неможливо. Кількість інгредієнтів розраховуйте самі: даних продуктів вистачить на дві ялинки.

Необхідні інгредієнти

  • м’ясо свинина (шия) – 2 кілограми,
  • картопля – 10 штук.

На соус

  • апельсин – 1 штука,
  • соус Теріякі або соєвий – 50 мл,
  • томатна паста – 2 чайних ложки,
  • часник сушений – 1 чайна ложка,
  • чорний перець – 1/2 чайної ложки,
  • суха аджика – 1 чайна ложка,
  • паприка – 1 чайна ложка,
  • спеції для шашлику – 1/2 чайної ложки,
  • шпажки – 2 штуки.

Новорічна м’ясна ялинка: покроковий процес приготування

  • М’ясо намагаємося вибирати жирне, щоб блюдо вийшло соковитим. Нарізаємо його пластинами впоперек волокон в палець завтовшки.
  • Готуємо соус. Апельсин розрізаємо впоперек і віджимаємо з нього сік. В апельсиновий сік додаємо соус Теріякі або будь соєвий соус, томатну пасту, сушений часник, чорний перець, суху аджику, паприку, спеції для шашлику.
  • Перемішуємо, солимо за смаком і знову перемішуємо.
  • М’ясо перекладаємо в глибоку миску, виливаємо соус, добре перемішуємо і залишаємо на 2 години: воно повинно промаринуватися.
  • Картопля в мундирі добре промиваємо. У однієї картоплини відрізаємо третину частина і нанизуємо її на шпажку – це буде стійку основу для ялинки.
  • Нанизуємо пластини м’яса на шпажку. Протикаємо м’ясо посередині і починаємо нанизувати спочатку великі шматочки, а потім дедалі менші і менші.
  • Наверх нанизуємо половину картоплі – це буде «зірочка» для нашої ялинки. Ялинку ставимо на деко і готуємо другу ялинку таким же чином.
  • Обидві ялинки загортаємо у фольгу. Низ фольги обов’язково піднімаємо, щоб не витікав сік при запіканні. Ставимо ялинки на деко.
  • Запікаємо при температурі 180 градусів, приблизно одну годину. Решті картоплю нарізаємо на четвертинки (разом зі шкіркою).
  • Через годину відкриваємо фольгу і укладаємо картоплю навколо ялинок, поливаємо соком з фольги і ставимо деко ще раз в духовку: вже на 30 хвилин.
  • М’ясо підрум’янюється, ми дістаємо його, перекладаємо на блюдо, а картопля ставимо ще раз в духовку: до повної готовності.
  • Зелень нарізаємо дрібно. Готову картоплю викладаємо навколо ялинок, посипаємо зеленню.
  • М’ясо дуже добре добре просочилося, просмажене, стало ароматним і смачним! Новорічна м’ясна ялинка вдалася на славу! Ножем зрізаємо шматочки м’яса з ялинки, як шаурму – і пригощаємо! Доповніть це блюдо з салатом зі свіжих або маринованих овочів, коржами, маринованою цибулею – і можна далі не думати, що приготувати на святковий стіл. Рецепти перерахованих страв є на нашому сайті: заходьте, вибирайте – і готуйте з задоволенням.

    Новогодняя мясная елочка: оригинальный рецепт на праздничный стол

    Приємного апетиту!