Оселедець під шубою

Рецепт: Селедка под шубой

Оселедець під шубою — кращий класичний рецепт слов’янської кухні. Приготувати шубу можна не тільки для святкового столу, але і просто, щоб порадувати своїх близьких корисним і смачним блюдом!
Приготування оселедця під шубою за класичним рецептом. Простий і смачний салат до святкового або повсякденного столу.

  • Оселедець під шубою
  • Загальний час приготування:1 год 20 хв
  • Підготовче час (варіння овочів):40 хвилин.
  • Час приготування салату:40 хв.
  • 6 порцій
  • 1 200 м

Оселедець під шубою класичний рецептИнгредиенты:

  • Філе оселедця — 400 г
  • Картопля — 3 шт
  • Морква — 1 шт
  • Буряк — 1 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Майонез — 200 мл

Приготування

  • Відварюємо до готовності картоплю, моркву, буряк.
  • Цибулю дрібно нарізаємо, заливаємо холодною водою з 1 ст. ложкою оцту.
  • Філе оселедця нарізаємо дрібними шматочками.
  • Картоплю нарізаємо дрібними кубиками.
  • Моркву і буряк натираємо на середній тертці.
  • На тарілку викладаємо шар оселедця і маринованої цибулі, промазуємо майонезом.
  • Викладаємо зверху картоплю і моркву. Промазуємо кожен шар майонезом, солимо.
  • Викладаємо буряк, промазуємо майонезом.
  • Прикрашаємо блюдо і залишаємо в холодильнику для просочення.

Скільки калорій в салаті Оселедець під шубойКоличество калорій в 100 г продукту: 193 ккалЖиры: 19,6 гБелки: 6,5 р. Вуглеводи: 6,3 р. Оселедець під шубойДля слов’янської кухні салат оселедець під шубою є традиційним блюдом святкового столу.

Поряд з класичним Олів’є його готують на Новий рік та дні народження. Завдяки доступності інгредієнтів «шубу» найчастіше можна зустріти і на повсякденному столі. Готується вона досить швидко, в холодному місці легко зберігається до двох днів без втрати смакових якостей.Щоб оселедець під шубою вийшла смачною, необхідно підібрати в міру солону і жирну рибу.

Пересоленную оселедець краще попередньо вимочити у воді, після чого обробити на філе і нарізати шматочками. Ікру і молоки за бажанням можна додати в салат разом з філе оселедця. Також смачну «шубу» можна отримати, додамо в майонез для заправки трошки гірчиці.Історія появи салату Оселедець під шубойРецепт приготування оселедця під шубою досить давній

Приправлений салат був популярним у ті часи французьким соусом провансаль. Завдяки цьому соусу салат вийдуть більш ситним, а відвідувачі корчми менше п’яніли і не влаштовували бійки з псуванням майна.Назва салату також було обрано не випадково. Те, що ми традиційно називаємо «шуба», було абревіатурою з перших літер словосполучення «Шовінізму і Занепаду – Бойкот і Анафема». Пізніше салат отримав назву «Оселедець під шубою», а саму «шубу» почали розуміти як товстий прошарок з овочів і яєць, рясно промазанных майонезом.Яку оселедець вибрати для «шуби»?Напевно, салат оселедець під шубою знайомий кожному з нас з самого дитинства. Але от коли приходить пора самостійно приготувати це блюдо, багато хто задається питанням: яку оселедець краще вибрати для «шуби».
Особливих вимог до вибору оселедця немає. Тим не менше, краще вибирати не занадто солону оселедець, яка б не псувала смак салату. Жирна риба буде смачнішою і зробить салат ще корисніші. Раніше, коли в багатьох магазинах продавали івасів, для традиційної «шуби» обирали саме її.Зараз можна підібрати для салату слабосолону атлантичну або тихоокеанський оселедець, бажано побільше. Ікру можна також додати в салат, а ось молочко – це вже на ваш смак. Якщо оселедець дуже солона її слід вимочити. Прісну ж оселедець, навпаки, можна попередньо замаринувати в маслі з додаванням оцту, після чого нарізати для салату.Оселедець пряного посолу також має досить специфічний присмак і може перебивати смак овочів. Також під час приготування салату слід враховувати ступінь солоності риби, щоб не пересолити окремі шари.Добре доповнює смак оселедця ріпчасту цибулю. Саме тому його поміщають поверх оселедця, і тільки після цього змащують майонезом. Зайву гіркоту і неприємний запах цибулі можна прибрати шляхом маринування. Для цього вже нарізану цибулю заливають кип’яченою водою і додають ложку столового або яблучного оцту.