Сирний шоколадний «Чізкейк»-любов з першого шматочка

Шоколадний «Чізкейк»-неймовірно смачне ласощі. Спробувавши його хоча б шматочок, ви назавжди забудете про свою дієту. Бо встояти проти нього неможливо. Десерт виходить легким, ніжним і неймовірно шоколадним. Його можна і до сімейного чаювання приготувати і на святковий стіл подати. Готується «Чізкейк» просто і з доступних продуктів.

Необхідні продукти

Для коржа

  • пшеничне борошно — 100 гр
  • цукор — 25 гр
  • вершкове масло — 50 гр

Для шоколадної основи

  • шоколад — 140 гр
  • молоко — 150 гр
  • сир — 540 гр
  • цукор — 180 гр
  • крохмаль — 2 ст. л
  • какао-порошок — 3 ст. л
  • куряче яйце — 3 шт
  • сметана — 200 гр

Для ганаша

  • шоколад — 60 гр
  • вершкове масло — 20 гр
  • молоко — 3 ст. л

Починаємо приготування

  • Готуємо корж. У борошно додаємо цукор і перемішуємо. Потім додаємо натерте вершкове масло і перетираємо все руками до стану крихти.
  • Беремо форму для випічки і перекладаємо в неї крихту. Акуратно розподіляємо її по поверхні і утрамбовуємо ложкою. А потім прибираємо в холодильник.
  • Шоколад рубаємо на невеликі шматочки, кладемо в миску і заливаємо гарячим молоком. У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин, а потім перемішуємо.
  • У миску з сиром додаємо остиглий розтоплений шоколад і цукор. Отриману суміш перетираємо блендером до однорідної маси.Додаємо в неї крохмаль і какао-порошок. Все ретельно перемішуємо. Потім в масу вбиваємо курячі яйця і додаємо сметану. Все знову перемішуємо.
  • Підготовлену шоколадну основу виливаємо у форму для випічки. Випікаємо бісквіт в духовці, розігрітій до 160 градусів (внизу ставимо страву з водою) протягом 60 хвилин. Готовий «чізкейк» остуджуємо в печі з відчиненими дверцятами, а потім дістаємо і ставимо в холодильник на кілька годин.
  • Приготуємо ганаш. У миску розламуємо шоколад і додаємо вершкове масло. Розтоплюємо його в мікрохвильовці. Кожні 20 секунд дістаємо і перемішуємо. В отриману масу додаємо молоко і перемішуємо.
  • Отриманим кремом поливаємо десерт і ставимо в холодильник ще на 10 хвилин. Потім акуратно виймаємо його з форми і подаємо до столу.
  • Спробуйте також «Чізкейк «Махито»», приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Творожный шоколадный «Чизкейк»-любовь с первого кусочка

    Приємного апетиту!