Незвичайний заварний рулет «Карпатка» у святковому варіанті

Більшість людей просто обожнює заварні тістечка. Тому і пиріг «Карпатка» обов’язково приведе в захоплення кожного, хто його спробує. Готується пиріг просто і чудово підійде для сімейного чаювання. ми розповімо вам, як приготувати його в новому, більш святковому варіанті. Тому ви зможете його сміливо поставити і на святковий стіл.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 2 курячих яйця
  • 100 мілілітрів води
  • 50 грам вершкового масла
  • сіль
  • цукор
  • 70 грам пшеничного борошна

Для крему

  • 400 мілілітрів молока
  • 2 курячих яйця
  • 80 грам цукру
  • ванільний цукор за смаком
  • 35 грам крохмалю
  • 40 грам вершкового масла

Починаємо приготування

  • Починаємо з приготування крему. У мисці віночком змішуємо цукор, ванільний цукор і курячі яйця. Після цього додаємо крохмаль і ще трохи перемішуємо.
  • У мисці розігріваємо молоко і додаємо його в отриману масу. Вливаємо його тонкою цівкою, постійно помішуючи. Отриману масу переливаємо в невелику каструлю і варимо на повільному вогні протягом 1 хвилини, постійно помішуючи. За цей час крем повинен заваритися і стати більш густим.
  • Готовий крем перекладаємо в миску і остуджуємо до 40 градусів. А потім додаємо розм’якшене вершкове масло. Знову все добре перемішуємо.
  • Готуємо заварне тісто. У невелику каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор і вершкове масло. Масу ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім всипаємо борошно і перемішуємо. Отриману масу ставимо на плиту і проварюємо на повільному вогні до появи борошняного нальоту.
  • У невеликій мисці вбиваємо 2 курячих яйця і трохи збиваємо. Потім додаємо до готового тесту і добре перемішуємо.
  • Беремо деко розміром 27*35. Застеляємо його пергаментним папером і викладаємо на нього тісто. Ретельно розрівнюємо його і ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікаємо протягом 15 хвилин.
  • Готове тісто перекладаємо остигати на решітку, накриваємо другим листом пергаментного паперу і прикриваємо рушником. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.
  • У готового коржа обрізаємо нерівні краї і зверху викладаємо тісто. Потім акуратно згортаємо його в рулет і запаковуємо в пергаментний папір. Загортаємо краю і прибираємо рулет в холодильник на 2 години.
  • Потім відрізаємо краю і нарізаємо готовий рулет на шматочки, а потім перекладаємо на блюдо. Залишився крем перекладаємо в кондитерський мішок і видавлюємо на тістечка, а потім прикрашаємо ягодами. І подаємо до столу.
  • Замість заварного крему можна використовувати сирний або зефірний. Зефірний крем можна приготувати за рецептом з нашого сайту.

    Необыкновенный заварной рулет «Карпатка» в праздничном вариантеПриємного апетиту!