Найсмачніша турецька солодкість «Ревані»

Найсмачніша турецька солодкість «Ревані» — візитна картка східної випічки.

Дуже солодкий, неймовірно ніжний, просочений смачним сиропом пиріг, який часто посипають горіхами, фісташками або кокосовою стружкою. Справжні ласуни просто зобов’язані спробувати таку випічку, яка обов’язково запам’ятається неперевершеним смаком. Красиве, дуже ніжне печиво з солодким східним присмаком — саме так можна назвати турецьку солодкість «Ревані».

Інгредієнти

  • борошно цільнозернові -1 склянка;
  • крупа манна — 1 склянка;
  • йогурт — 250 мілілітрів;
  • яйця — 3 штуки;
  • сіль — за смаком;
  • олія — 0,5 склянки;
  • цукровий пісок білий — 1 склянка (для тіста + 3 склянки (для заливки);
  • стружка кокосова — для прикраси;
  • ванілін — за смаком;
  • карбонат соди — 1,5 чайні ложки;
  • вода — 3 склянки;
  • лимонний сік — 3-4 столові ложки.

Найсмачніша турецька солодкість «Ревані»: покроковий рецепт

  • У глибоку ємність виливаємо три яйця і додаємо цукровий пісок. Все збиваємо міксером.
  • В цукрово-яєчну суміш виливаємо йогурт і рослинне масло. Масло краще вибирати рафіновану, яке не має сторонніх запахів і смаків.
  • Сюди ж висипаємо манну крупу і просіяне борошно. Все перемішуємо до однорідності, щоб не було грудок.
  • Рада. Борошно необхідно просіяти перед приготуванням будь-якої випічки: так вона збагачується киснем і стає пухнастою, повітряної.
  • Перекладаємо в наше тісто для турецької солодощі «Ревані» ванілін або екстракт ванілі, карбонат соди (тобто розпушувач). Тісто потрібно трохи посолити. У нас повинно вийти тісто консистенції як густа сметана.
  • Деко для випікання змащуємо рослинним маслом і виливаємо на нього тісто для смачного пирога по-турецьки.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів. І ставимо випікатися наш бісквіт по-турецьки на півгодини: до готовності. Випечений бісквіт повинен стати красивого оранжевого кольору.
  • Готуємо заливку для пирога. Воду ставимо на розігріту плиту, висипаємо цукровий пісок і розчиняємо його у воді. Коли вода закипить, вливаємо сік з половини лимона. Пару хвилин сироп повинен покипіти — і можна вимикати плиту. Охолоджуємо сироп до 70-80 градусів.
  • Випечений і охолоджений корж-заготовку для пирога «Ревані» розрізаємо на порційні шматочки, не виймаючи з дека.
  • Повільно і акуратно заливаємо пиріг сиропом, розподіляючи його по всій поверхні.
  • Зверху посипаємо турецьку солодкість «Ревані» кокосовою стружкою. Також, в якості прикраси можна використовувати подрібнені горіхи: наприклад, фісташки або будь-які інші, які полюбилися вам горіхи.
  • Готову солодкість подаємо до вечірнього або святкового чаювання. Рідні і гості будуть в повному захваті. Готуйте з нами, заходьте на сайт і дізнайтеся безліч цікавих рецептів різних кухонь світу.

    Самая вкусная турецкая сладость «Ревани»

    Приємного апетиту.