Печиво «Кокосанка»

Печенье «Кокосанка»Як приготувати печиво кокосанка в домашніх умовах.

Інгредієнти:

Кокосова стружка

2 грами

Цукровий пісок

160 грамів

Яйця курячі

3 штук(і)

  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 25 хвилин

Печиво кокосанка: базовий рецепт з фото і відео

Для приготування кокосового печива знадобляться:

  • 260 г кокосової стружки;
  • 160 г цукрового піску;
  • 3 курячих яйця.

Виделкою або міксером збийте яйця з цукром. Цукор повинен повністю розчинитися, а маса збільшитися в об’ємі вдвічі. Помішуючи суміш, поступово додайте кокосову стружку. На початку суміш буде виглядати рідкуватий. Однак по мірі збивання вона повинна вийти однорідною і трохи розсипчастої. В іншому випадку до тіста можна додати ще трохи кокосової стружки.

З отриманого тіста сформуйте невеликі кульки діаметром близько 2,5–3 см, трюфелі або пірамідки. У процесі ліплення печива змочіть руки холодною водою для того, щоб тісто не прилипало.

Викладіть печиво на деко, в який попередньо змастіть вершковим маслом. Випікається воно при 170-190 З близько 20-25 хв. Готове печиво придбає золотистий колір. Не варто перетримувати печиво в духовці, щоб воно не стало сухим і жорстким.

Печиво кокосанка в домашніх умовах

На основі базового рецепту можна приготувати печиво з різними смаками. Для цього в тісто ви можете додати по вибору наступні інгредієнти:

  • Близько 3-4 ст. л. сухого мартіні, щоб надати печінкою особливий присмак.
  • Любителі здорового способу життя можуть додати 4 ст. л. вівсяної муки.
  • Всередину кожного печива можна покласти горіх: фундук або арахіс.
  • Один доданий пакетик ваніліну додасть вашій випічці неповторний аромат.
  • Не менш смачним вийде печиво, якщо в тісто додати подрібнені сухофрукти.
  • Готове печиво можна з одного кінця вмочити в розтоплений шоколад або намалювати зверху тонку сіточку-павутинку.

Додавайте будь-які інгредієнти по вашому смаку, щоб урізноманітнити печиво кокосанка без борошна.

Хоча печиво готується без борошна, дієтичним його не назвеш. Кокосова стружка за рахунок вмісту в ній масла досить калорійна. Калорійність печива Кокосанка становить близько 470 г на 100 г готового продукту.

Однак печиво виходить дуже смачним навіть на основі базового рецепта. З його приготуванням впораються недосвідчені господині і навіть малюки.

Номер статті: смачне печиво на розсолі

: