Печиво на розсолі

Печенье на рассолеСмачне печиво на розсолі: рецепт з фото.

Інгредієнти:

Розсіл огірковий

1 скл.

Цукровий пісок

1 скл.

Олія рослинна

0 скл.

Борошно пшенична

3 скл.

Сода

1 ч. л.

  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 15 хвилин

Як приготувати печиво на розсолі

Для приготування печива візьміть наступні інгредієнти:

  • 1 ст. огіркового розсолу;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • 3,5 ст. борошна пшеничного;
  • 1 ч. л. соди.

Просійте борошно і змішайте її з содою. З’єднайте цукор з розсолом і добре перемішайте. Сюди ж додайте рослинне масло, а потім потроху додавайте борошно. Після кожної порції борошна добре перемішуйте тісто. У результаті повинно вийти нелипким тісто.

Зробіть з нього печиво. Тісто можна пропустити через м’ясорубку і викласти отримані стрічки довжиною близько 5 см на деко. Можна сформувати кульки, розмір яких не перевищує розміру волоського горіха. Викладіть підготовлені кульки з тіста на деко і трохи притисніть їх, щоб отримати коржі.

Печиво випікається близько 15 хв у духовці, яку попередньо розігрівають до 180 С. Готова випічка повинна мати золотистий колір.

Як спекти печиво на огірковому розсолі: корисні поради

Печиво можна зробити ще більш смачним, використовуючи такі хитрощі:

  • Перед приготуванням розсіл необхідно процідити.
  • Для приготування печива можна брати не тільки огірковий, але і помідорний розсіл. Печиво виходить таким же смачним.
  • Якщо розсіл дуже солоний, то скоротіть його кількість до ¾ ст.
  • Оскільки тісто виходить густим, замішувати його краще дерев’яною лопаткою або руками.
  • Щоб урізноманітнити печиво за смаком, до тіста можна додати шматочки сухофруктів або горіхів. Сухофрукти попередньо замочіть у воді.
  • Якщо зробити більш круте тісто, то з нього можна вирізати за допомогою формочок фігурне печиво.
  • До тесту для смаку можна додати щіпку ваніліну.
  • Перед тим, як відправити печиво в духовку, його верх можна присипати цукровим піском і корицею.
  • Частину борошна 1,5–2 ст. можна замінити на пластівці «Геркулес». У цьому випадку печиво буде більш корисним і не менш смачним.

Загалом, з рецептом можна експериментувати. У цьому допоможуть наші рецепти з фото і відео про печиво на розсолі.

Печиво зазвичай з’їдається сластенами відразу. Проте якщо у вас залишилося після чаювання деякий кількість, зберігати його краще в закритій банці. В цьому випадку воно не затвердіє.

Номер статті: смачне печиво з мармеладом

: