Смачне печиво на розсолі: рецепт з фото.
Інгредієнти:
- Розсіл огірковий
1 скл.
- Цукровий пісок
1 скл.
- Олія рослинна
0 скл.
- Борошно пшенична
3 скл.
- Сода
1 ч. л.
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 15 хвилин
Як приготувати печиво на розсолі
Для приготування печива візьміть наступні інгредієнти:
- 1 ст. огіркового розсолу;
- 1 ст. цукрового піску;
- ½ Склянки рослинного масла;
- 3,5 ст. борошна пшеничного;
- 1 ч. л. соди.
Просійте борошно і змішайте її з содою. З’єднайте цукор з розсолом і добре перемішайте. Сюди ж додайте рослинне масло, а потім потроху додавайте борошно. Після кожної порції борошна добре перемішуйте тісто. У результаті повинно вийти нелипким тісто.
Зробіть з нього печиво. Тісто можна пропустити через м’ясорубку і викласти отримані стрічки довжиною близько 5 см на деко. Можна сформувати кульки, розмір яких не перевищує розміру волоського горіха. Викладіть підготовлені кульки з тіста на деко і трохи притисніть їх, щоб отримати коржі.
Печиво випікається близько 15 хв у духовці, яку попередньо розігрівають до 180 С. Готова випічка повинна мати золотистий колір.
Як спекти печиво на огірковому розсолі: корисні поради
Печиво можна зробити ще більш смачним, використовуючи такі хитрощі:
- Перед приготуванням розсіл необхідно процідити.
- Для приготування печива можна брати не тільки огірковий, але і помідорний розсіл. Печиво виходить таким же смачним.
- Якщо розсіл дуже солоний, то скоротіть його кількість до ¾ ст.
- Оскільки тісто виходить густим, замішувати його краще дерев’яною лопаткою або руками.
- Щоб урізноманітнити печиво за смаком, до тіста можна додати шматочки сухофруктів або горіхів. Сухофрукти попередньо замочіть у воді.
- Якщо зробити більш круте тісто, то з нього можна вирізати за допомогою формочок фігурне печиво.
- До тесту для смаку можна додати щіпку ваніліну.
- Перед тим, як відправити печиво в духовку, його верх можна присипати цукровим піском і корицею.
- Частину борошна 1,5–2 ст. можна замінити на пластівці «Геркулес». У цьому випадку печиво буде більш корисним і не менш смачним.
Загалом, з рецептом можна експериментувати. У цьому допоможуть наші рецепти з фото і відео про печиво на розсолі.
Печиво зазвичай з’їдається сластенами відразу. Проте якщо у вас залишилося після чаювання деякий кількість, зберігати його краще в закритій банці. В цьому випадку воно не затвердіє.
Номер статті: смачне печиво з мармеладом