Свиняча вирізка з грушами: м’ясне блюдо на святковий стіл

Вишукане святкове блюдо: свиняча вирізка з грушами! Рулети готуються не довго, що дуже важливо в плані часу: особливо у передноворічну суєту!

Готуємо м’ясні рулети з грушами і сиром під ніжним соусом. Вино для приготування можна взяти будь-біле: сухе або десертне. Груші беремо не дуже стиглі. Блюдо виходить дивовижним: ніжне, соковите м’ясо, ароматна начинка з груш, пікантний соус. Все разом – це неземний смак і чудовий настрій. У Новий рік – з новими класними закусками!

Необхідні інгредієнти

  • свиняча вирізка – 2 штуки (700 грам),
  • груші – 2 штуки,
  • цибуля шалот – 30 грам,
  • вершкове масло – 30 грам,
  • сир пармезан – 30 грам,
  • лимонний сік – 25 грам,
  • мед – 1 столова ложка,
  • гірчиця в зернах – 1 чайна ложка,
  • солодке вино – 2 столових ложки,
  • сіль і чорний перець – за смаком,
  • цукор – 1 чайна ложка (або за смаком),
  • розмарин – 2 гілочки.

Свиняча вирізка з грушами: покроковий процес приготування

  • В першу чергу розкриваємо вирізку: замість того, щоб відбити його. З одного боку робимо надріз ножем і, як би подпиливая, робимо надрізи. Тим самим збільшуємо площа вирізки в два рази. З другим шматком проробляємо те ж саме.
  • М’ясо солимо з обох сторін і перчимо. Відставляємо поки в сторону.
  • Нарізаємо цибулю-шалот. Якщо у вас ріпчасту цибулю, нарізайте його дрібними кубиками. Одну грушу (без шкірки) нарізаємо дрібними кубиками, другу – невеличкими шматочками. Насіння у груш прибираємо. Нарізані груші злегка поливаємо лимонним соком.
  • Розігріваємо олію на сковороді і кладемо туди цибулю. Тушкуємо цибулю до прозорості. Викладаємо нарізані груші і тушкуємо на маленькому вогні, щоб груші стали м’якшими.
  • Додаємо мед, лимонний сік, що залишився, перемішуємо, додаємо гірчицю і вливаємо вино, солимо, перемішуємо. Пробуємо на смак: він повинен бути кисло-солодким. При необхідності додайте чайну ложку цукру.
  • Перемішуємо і, якщо груші вже стали м’якими, знімаємо з вогню.
  • На м’ясо викладаємо половину груш, трохи соусу, посипаємо тертим сиром. Загортаємо начинку обома сторонами м’яса, як можна щільніше.
  • Зверху кладемо гілочку розмарину, і весь рулет акуратно перетягуємо шпагатом або товстою ниткою, зав’язуємо міцно, щоб в процесі приготування рулет не розпався. З другим шматком м’яса проробляємо те ж саме.
  • На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо рулети. Обсмажуємо з усіх боків на великому вогні, тим самим запечатуємо м’ясо.
  • Обсмажені рулети перекладаємо у форму для запікання, поливаємо зі сковороди залишилися олією і соком від рулетів, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку: на 25-30 хвилин до готовності.
  • Дістаємо рулети і виливаємо рідина, яка утворилася при запіканні, в сковороду з соусом, що залишився і грушами.
  • Соус ми ставимо на вогонь і кип’ятимо. А рулетів даємо трохи охолонути.
  • З рулетів знімаємо шпагат, прибираємо гілочку розмарину і нарізаємо його на шматочки: навскоси. Викладаємо рулет на сервірувальне блюдо, поливаємо соусом.
  • З одного боку викладаємо шматочки груш, з іншого – кладемо гілочку розмарину!
  • Нереально смачний м’ясний рулет: свиняча вирізка з грушами! Основна фішка в тому, щоб не перетримати рулет в духовці! М’ясо виходить соковитим, смачним, а начинка – ніжною і ароматною! Соус чудовий: його кисло-солодкий смак робить страву пікантним і вишуканим! Подаємо його на стіл з салатом зі свіжих овочів і домашнім хлібом. Обов’язково повертайтеся на наш сайт за новими рецептами: попереду ще багато цікавого.

    Свиная вырезка с грушами: мясное блюдо на праздничный стол

    Приємного всім апетиту.