Груша належить до найдавніших плодовим деревам, окультуреним людиною. Археологи знаходили згадки про неї на глиняних табличках Стародавньої Месопотамії, там вона вважалася вишуканим десертом, на царських бенкетах її подавали в меду і прянощах. Сьогодні фрукт любимо як і раніше багатьма і природно шукати відповіді на запитання про те, як правильно їсти грушу, щоб вона принесла максимум не тільки задоволення, але і користі.
Чим корисна для організму
Фрукт є повноцінним джерелом безлічі цінних речовин. Одне з них-пектин. Саме завдяки йому повидло з нього виходить таким густим, а ще пектин володіє наступними властивостями:
- позитивно впливає на слизові шлунково-кишкового тракту, сприяючи профілактиці гастриту;
- знижує рівень “поганого” холестерину в крові;
- прискорює виведення перевареної їжі з кишечника, делікатно звільняючи його від накопичених токсинів.
У цьому фрукті міститься багато калію, необхідного для повноцінного функціонування:
- серце;
- нирка;
- печінка;
- селезінка.
Говорячи про те, як правильно їсти грушу, варто згадати, що її корисно поєднувати разом із зеленими овочами або зеленню. Так як це підвищує засвоюваність з неї органічних кислот, що омолоджують організм, задіяних в кровотворенні.
Особливості вживання
Дієтологи вважають, що доросла людина може сміливо з’їдати в добу 1-2 штуки в день, а якщо мова йде про розвантажувальних днях, то в принципі, це кількість можна підняти до 5-6.
Це досить калорійний фрукт, в 100 г якого міститься 47 ккал. Цукру в плодах цього виду представлені, головним чином, як фруктоза, в зв’язку з чим вони вважаються не кращим вибором для тих, хто дотримується дієтичного харчування для зниження ваги.
Кращий час для вживання цього ласого дару рослинного світу — перша половина дня. Пояснюється це двома факторами:
- на перетравлення клітковини потрібно витратити багато енергії і на ніч відволікати організм таким навантаженням нерозумно;
- високий вміст цукрів, що надійшли до обіду, можна встигнути без шкоди для фігури компенсувати фізичною активністю.
Розглядаючи відповідь на питання, Як правильно їсти грушу, неможливо пропустити той важливий факт, що її прийнято вживати в абсолютно стиглому вигляді, але на жаль, як це в принципі часто буває з фруктами, на прилавках нерідко можна виявити плоди явно зірвані ще зеленими. Цьому, є логічне пояснення-так їх простіше транспортувати, вони довше зберігають товарний вигляд. На щастя, груша належить до тих плодам, які здатні дозрівати в домашніх умовах. Для цього всього лише потрібно помістити їх в паперовий пакет або обернути не дуже щільно в пакувальну для продуктів папір, а потім прибрати на зберігання при температурі +19/+21 ° C в темне місце на 5-7 днів.
Кому протипоказана
При надмірному захопленні цим фруктом, можливі порушення травлення і здуття живота, особливо у маленьких дітей. Справа в тому, що в м’якоті присутні склереїди, або кам’янисті клітини. Ці ж клітини утворюють шкаралупу горіхів і оболонки насіння. На жаль, навіть при тепловій обробці або подрібненні в блендері ці сполуки не руйнуються. тому продукт протипоказаний при колітах і панкреатиті в будь-якій стадії.
Розкриваючи тему, Як правильно їсти грушу, необхідно згадати про те, що вона належить до тих рідкісних плодам, білки зі складу яких імунна система може помилково прийняти за пилок рослин-алергенів, в результаті чого спостерігається так званий синдром оральної алергії, який можна діагностувати самостійно по поколювання в роті. Але це не означає, що від цього розкішного фрукта доведеться відмовитися! Дієтологи радять просто нейтралізувати білки, для чого плоди слід піддати будь тепловій обробці. Наприклад, можна грушу запекти, або приготувати припущеною в шоколадному сиропі або навіть обсмажити для сендвіча.