Гриб баран збирають з червня по жовтень.
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 15 хвилин
- Час приготування: 30 хвилин
Як приготувати гриб баран на сковороді
Це блюдо вважається делікатесом, так як мейтаке зустрічаються в лісах середньої смуги досить рідко. Гриби відрізняються яскравим ароматом і приємним горіховим смаком. Їх можна подати до столу з тушкованим м’ясом і вареною картоплею.
Приготування:
Перед подачею посипте частування рубаною зеленню.
Рецепт соусу з гриба барана
Добавку можна подати до гарячих м’ясних страв або млинців.
Інгредієнти:
- мейтаке – 400 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- вода – 100 мл;
- вершки – 90 г;
- рослинна олія – 60 г;
- коньяк – 30 г;
- бульйонний кубик – 1 шт.;
- сіль і перець – за смаком.
Порядок приготування:
Добавка добре поєднується з пастою, картоплею і гречкою.
Салат з гриба барана і шинки
Ситна закуска прикрасить ваш стіл у будні і свята.
Інгредієнти:
- мейтаке – 300 г;
- шинка – 300 г;
- огірок – 1 шт.;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- майонез – 30 г;
- рослинна олія – 30 г;
- зелень – за смаком;
- сіль – за смаком.
Етапи приготування:
Салат можна подати в тарталетках або на тостах.
Гриб баран зі сметаною і сиром
Це блюдо можна подати як соус або закуску.
Інгредієнти:
- мейтаке – 200 г;
- сметана – 180 г;
- сухе біле вино – 60 г;
- вершкове масло – 40 г;
- твердий сир – 40 г;
- сіль і чорний перець – за смаком.
Як приготувати:
Перед подачею прикрасьте блюдо гілочками петрушки і кропу.
Блюда і соуси з мейтаке добре поєднуються з кашами, макаронами і тушкованими овочами.