Рецепти страв з гриба барана

Рецепты блюд из гриба баранаГриб баран збирають з червня по жовтень.

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин

Як приготувати гриб баран на сковороді

Це блюдо вважається делікатесом, так як мейтаке зустрічаються в лісах середньої смуги досить рідко. Гриби відрізняються яскравим ароматом і приємним горіховим смаком. Їх можна подати до столу з тушкованим м’ясом і вареною картоплею.

Приготування:

  • Розберіть гриб на невеликі гілочки, зріжте жорсткі кінці біля основи. Промийте заготовки і наріжте їх шматочками.
  • Опустіть гриб в киплячу воду і варіть його 10 хв. відвар Злийте.
  • Подрібніть цибулю і обсмажте його до золотистого кольору. Викладіть в сковороду гриби і готуйте продукти на середньому огне20 хв. В кінці додайте сіль.
  • Перед подачею посипте частування рубаною зеленню.

    Рецепт соусу з гриба барана

    Добавку можна подати до гарячих м’ясних страв або млинців.

    Інгредієнти:

    • мейтаке – 400 г;
    • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
    • вода – 100 мл;
    • вершки – 90 г;
    • рослинна олія – 60 г;
    • коньяк – 30 г;
    • бульйонний кубик – 1 шт.;
    • сіль і перець – за смаком.

    Порядок приготування:

  • Наріжте гриб шматочками, а цибулю кубиками.
  • Обсмажте продукти в сотейнику на рослинному маслі.
  • Розведіть у воді бульйонний кубик, додайте коньяк, сіль і спеції. Додайте суміш до грибів.
  • Доведіть соус до кипіння, влийте вершки. Варіть його на середньому вогні ще 5 хв.
  • Добавка добре поєднується з пастою, картоплею і гречкою.

    Салат з гриба барана і шинки

    Ситна закуска прикрасить ваш стіл у будні і свята.

    Інгредієнти:

    • мейтаке – 300 г;
    • шинка – 300 г;
    • огірок – 1 шт.;
    • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
    • майонез – 30 г;
    • рослинна олія – 30 г;
    • зелень – за смаком;
    • сіль – за смаком.

    Етапи приготування:

  • Розділіть гриб на суцвіття, опустіть їх в киплячу воду і варіть їх 15 хв. Остудіть заготовки і наріжте їх кубиками.
  • Подрібніть цибулю, обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору.
  • Наріжте шинку і огірок соломкою.
  • Змішайте підготовлені інгредієнти з майонезом і зеленню, додайте сіль.
  • Салат можна подати в тарталетках або на тостах.

    Гриб баран зі сметаною і сиром

    Це блюдо можна подати як соус або закуску.

    Інгредієнти:

    • мейтаке – 200 г;
    • сметана – 180 г;
    • сухе біле вино – 60 г;
    • вершкове масло – 40 г;
    • твердий сир – 40 г;
    • сіль і чорний перець – за смаком.

    Як приготувати:

  • Подрібніть гриби, смажте їх на вершковому маслі 10 хв. Влийте вино і тушкуйте заготовки ще 5 хв.
  • Додайте сметану і тертий сир, посоліть і поперчіть блюдо.
  • Перед подачею прикрасьте блюдо гілочками петрушки і кропу.

    Блюда і соуси з мейтаке добре поєднуються з кашами, макаронами і тушкованими овочами.

    :