Гриб горькушка хороший в маринованому і в солоному вигляді
- Кількість порцій: 10
- Час підготовки: 72 хвилини
- Час приготування: 1 хвилина
Як засолити гриби горькушки
Для засолювання грибів вам знадобиться мінімум інгредієнтів. Однак часом доведеться запастися, так як без попереднього вимочування ці гриби не солять.
Як готувати:
Горькушки за цим рецептом будуть готові через 1,5-2 місяці. Пам’ятайте, горькушки не можна переварювати. Якщо варити їх 1 ч. і довше, з них піде весь смак.
Як маринувати гриби горькушки
Цей рецепт відрізняється використанням маринаду і більш обширним списком інгредієнтів:
- 2 кг грибів;
- 4 цибулини;
- 1 морквина;
- 100 мл оцту;
- 25 горошин перцю;
- 10 гвоздичок;
- 4 лаврових листки;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. солі.
Технологія маринування грибів:
Закуску можна буде дегустувати через 2 місяці. Зверніть увагу, щоб переконатися, що вся гіркота пішла, після вимочування зваріть кілька грибів і спробуйте їх. Якщо вони гіркі, продовжите процедуру вимочування ще на 1 день.
Готувати гриби горькушки не складніше, ніж інші лісові гриби. По обох рецептами у вас вийде смачна закуска до святкового столу.