Як засолити і замаринувати гриб горькушку

 Как засолить и замариновать гриб горькушку Гриб горькушка хороший в маринованому і в солоному вигляді

  • Кількість порцій: 10
  • Час підготовки: 72 хвилини
  • Час приготування: 1 хвилина

Як засолити гриби горькушки

Для засолювання грибів вам знадобиться мінімум інгредієнтів. Однак часом доведеться запастися, так як без попереднього вимочування ці гриби не солять.

Як готувати:

  • Гриби промийте, зріжте ніжки, щоб залишилося не більше 2 см, капелюшки розріжте навпіл. Замочіть їх у воді і приберіть в холодильник на 3 доби. Двічі в день міняйте воду.
  • Зваріть горькушки до готовності, відкиньте на друшляк, остудіть.
  • Банки стерилізують. На дно кожної банки насипте морську сіль, горошки перцю, кріп.
  • Гриби укладайте ніжками вгору, шари грибів посипайте сіллю, подрібненим часником, перекладайте лавровим листом.
  • Зверху укладіть кріп, налийте рослинне масло. Приберіть банки в холодне місце для просолення.
  • Горькушки за цим рецептом будуть готові через 1,5-2 місяці. Пам’ятайте, горькушки не можна переварювати. Якщо варити їх 1 ч. і довше, з них піде весь смак.

    Як маринувати гриби горькушки

    Цей рецепт відрізняється використанням маринаду і більш обширним списком інгредієнтів:

    • 2 кг грибів;
    • 4 цибулини;
    • 1 морквина;
    • 100 мл оцту;
    • 25 горошин перцю;
    • 10 гвоздичок;
    • 4 лаврових листки;
    • 2 ст. л. цукру;
    • 2 ст. л. солі.

    Технологія маринування грибів:

  • Гриби почистіть, поріжте, залийте водою і приберіть в холод на 3 дні для вимочування. Двічі в день міняйте воду.
  • Відваріть гриби до готовності, злити воду, остудити.
  • Для маринаду в каструлю, залийте 4 ст. води. Додайте туди очищені і нарізані на великі шматочки цибулю і моркву, гвоздику, перець, лавровий лист, сіль і цукор. Доведіть до кипіння і варіть 20 хв.
  • Додайте в каструлю оцет, покладіть туди гриби і варіть ще 10 хв.
  • Розкладіть горькушки по стерильним банкам, залийте маринадом, закрити кришками і приберіть на зберігання в холодильник або льох.
  • Закуску можна буде дегустувати через 2 місяці. Зверніть увагу, щоб переконатися, що вся гіркота пішла, після вимочування зваріть кілька грибів і спробуйте їх. Якщо вони гіркі, продовжите процедуру вимочування ще на 1 день.

    Готувати гриби горькушки не складніше, ніж інші лісові гриби. По обох рецептами у вас вийде смачна закуска до святкового столу.

    :