Солоні гладиш – закуска російської кухні
- Кількість порцій: 5
- Час підготовки: 144 хвилини
- Час приготування: 120 хвилин
Простий рецепт засолки гладышей
Цей рецепт дозволяє повністю позбутися від грибний гіркоти. Для рецепту вам буде потрібно всього 3 основних інгредієнта.
Зверніть увагу, що в списку інгредієнтів не вказано кількість води і солі на одне замочування, на кожне замочування беріть знову стільки ж інгредієнтів.
Поліпшити смак страви ви можете, якщо додасте під дерев’яний круг пару горошин чорного перцю, пару лаврових листочків.
Як солити гладиш з прянощами
У цьому рецепті використовується варіння і спеції. Це робить закуску ще більш цікавою. Вам знадобиться:
- 2 кг грибів;
- 100 г солі;
- 4 зубчики часнику;
- зелень або парасольки кропу;
- листя чорної смородини;
- лиття хрону;
- листя дуба.
Технологія соління:
Готову закуску можна подавати до святкового столу або до повсякденного домашнього обіду. Також солоні молочники можна використовувати як інгредієнт для салатів.
Такі гриби зустрічаються нечасто, зате якщо вам вдалося відшукати грибочок, уважно озирніться, зазвичай вони ростуть великими групами. Знайдете таку групу і зможете засолити кілька банок смачної закуски.