Два способи засолювання гладышей

Два способа засолки гладышей Солоні гладиш – закуска російської кухні

  • Кількість порцій: 5
  • Час підготовки: 144 хвилини
  • Час приготування: 120 хвилин

Простий рецепт засолки гладышей

Цей рецепт дозволяє повністю позбутися від грибний гіркоти. Для рецепту вам буде потрібно всього 3 основних інгредієнта.

Зверніть увагу, що в списку інгредієнтів не вказано кількість води і солі на одне замочування, на кожне замочування беріть знову стільки ж інгредієнтів.

  • Добре промийте гриби і залийте їх водою з сіллю. Тримайте їх у воді 6 днів. Мінімум 2-3 рази в день міняйте воду з сіллю. В ідеалі міняти її кожні 4-5 годин. У зворотному випадку всі скисне.
  • Ще раз промийте гриби твердою щіткою.
  • Покладіть їх у каструлю капелюшками вниз. Засипте їх 30 г солі грубого помелу. Пам’ятайте, що йодована сіль викличе закисання. Зверху покладіть дерев’яний круг і встановіть на нього гніт.
  • Тримайте молочники під гнітом мінімум 5-6 днів. Зливайте надлишки скупчується розсолу.
  • Поліпшити смак страви ви можете, якщо додасте під дерев’яний круг пару горошин чорного перцю, пару лаврових листочків.

    Як солити гладиш з прянощами

    У цьому рецепті використовується варіння і спеції. Це робить закуску ще більш цікавою. Вам знадобиться:

    • 2 кг грибів;
    • 100 г солі;
    • 4 зубчики часнику;
    • зелень або парасольки кропу;
    • листя чорної смородини;
    • лиття хрону;
    • листя дуба.

    Технологія соління:

  • Промийте молочники, коротко подрежьте ніжки, складіть у каструлю, накрийте кришкою і залиште на добу. Два рази за цей час промивайте гриби і міняйте воду.
  • Залийте заготівлю чистою водою і варіть її 15 хв. Дайте охолонути, не зливаючи воду.
  • Емальовану каструлю добре промийте і обшпарте окропом, щоб вбити мікроби.
  • На дно каструлі покладете всі промиті листя і кріп. Викладайте шарами гриби, пересипаючи їх сіллю і шматочками часнику. Наприкінці покладіть ще шар листя.
  • Накрийте заготівлю тарілкою, встановіть на неї вантаж і приберіть каструлю в холодильник. Температура повинна бути не вище 10°С. Соліть гриби 30 днів.
  • Готову закуску можна подавати до святкового столу або до повсякденного домашнього обіду. Також солоні молочники можна використовувати як інгредієнт для салатів.

    Такі гриби зустрічаються нечасто, зате якщо вам вдалося відшукати грибочок, уважно озирніться, зазвичай вони ростуть великими групами. Знайдете таку групу і зможете засолити кілька банок смачної закуски.

    :