Мариновані подтопольники на зиму готують з добре вимочених грибів
- Кількість порцій: 10
- Час приготування: 2 хвилини
Рецепт подтопольников маринованих на зиму
Перед початком готування гриби потрібно замочити у воді на три доби. Це обов’язкова умова, інакше страва вийде гірким. Приблизно кожні 12 годин потрібно зливати воду і міняти на нову. Ємність тримайте в холодильнику або іншому холодному місці.
Процес приготування проходить у кілька етапів:
Якщо використовуються не банки, а діжка, вона спершу окатывается окропом.
Зберігати заготовки в холодильнику можна, але не обов’язково. Пробувати, що вийшло, можна через 7-10 днів.
Подтопольники: як маринувати на зиму
Розглянемо інший спосіб приготування цих грибів. Для цього рецепту нам знадобляться:
- Гриби – відро на 8 л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 3 л.
Для розсолу:
- Вода – 1,5 л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Чорний перець – 10 горошин.
- Оцтова есенція – 1 ч. л. на літрову банку.
Приступаємо до самого приготування:
Переверніть банки для перевірки герметичності, накрийте ковдрою. Через пару днів приберіть їх на зберігання, яке може тривати до двох років.
При варінні обсяг сильно скорочується. Так з 8-літрового відра подтопольников вийде закруток тільки на 2,5 л. Свіжі гриби чистити легше, тому це можна зробити до замочування. У старих грибів потрібно чистити крім капелюшки ще й нижні пластинки. Уважно перевірте якість кожного з них – вони не повинні бути червивими або пошкодженими.