Рецепт на зиму: мариновані подтопольники

Рецепт на зиму: маринованные подтопольникиМариновані подтопольники на зиму готують з добре вимочених грибів

  • Кількість порцій: 10
  • Час приготування: 2 хвилини

Рецепт подтопольников маринованих на зиму

Перед початком готування гриби потрібно замочити у воді на три доби. Це обов’язкова умова, інакше страва вийде гірким. Приблизно кожні 12 годин потрібно зливати воду і міняти на нову. Ємність тримайте в холодильнику або іншому холодному місці.

Процес приготування проходить у кілька етапів:

  • Добре відмийте гриби, зчистите верхній шар з капелюшка.
  • Варіть 30 хвилин в підсоленій воді. Потім перекладіть їх у друшляк і промийте проточною водою.
  • В стерилізовані банки викладіть гриби ніжками вгору. Вони повинні лежати щільно і доходити до плічок банки.
  • Додайте всі інші компоненти. Залийте окропом, закрийте кришкою.
  • Якщо використовуються не банки, а діжка, вона спершу окатывается окропом.

    Зберігати заготовки в холодильнику можна, але не обов’язково. Пробувати, що вийшло, можна через 7-10 днів.

    Подтопольники: як маринувати на зиму

    Розглянемо інший спосіб приготування цих грибів. Для цього рецепту нам знадобляться:

    • Гриби – відро на 8 л.
    • Сіль – 2 ст. л.
    • Вода – 3 л.

    Для розсолу:

    • Вода – 1,5 л.
    • Сіль – 3 ст. л.
    • Цукор – 2 ст. л.
    • Чорний перець – 10 горошин.
    • Оцтова есенція – 1 ч. л. на літрову банку.

    Приступаємо до самого приготування:

  • Після триденного замочування гриби помийте, почистіть і поставте варити.
  • У киплячій воді вони повинні знаходити не менше 45 хвилин.
  • Підготуйте банки – промийте і стерилізуйте.
  • Зваріть розсіл. Туди входять всі перераховані компоненти, крім оцту. Він повинен кип’ятити 10 хвилин.
  • У банки щільно викладіть подтопольники, посоліть, залийте розсолом. Додайте есенцію в потрібній кількості – на півлітрову банку – 0,5 ч. л., на літрову – 1 ч. л. Загорніть кришками.
  • Переверніть банки для перевірки герметичності, накрийте ковдрою. Через пару днів приберіть їх на зберігання, яке може тривати до двох років.

    При варінні обсяг сильно скорочується. Так з 8-літрового відра подтопольников вийде закруток тільки на 2,5 л. Свіжі гриби чистити легше, тому це можна зробити до замочування. У старих грибів потрібно чистити крім капелюшки ще й нижні пластинки. Уважно перевірте якість кожного з них – вони не повинні бути червивими або пошкодженими.

    :