Перше і друге блюдо з грибом ежевиком

Первое и второе блюдо с грибом ежевиком Гриб ожин хороший в смаженому і вареному вигляді

  • Кількість порцій: 3
  • Час приготування: 20 хвилин

Як готувати омлет з грибом ежевиком

Омлет – ситна страва на сніданок. Зазвичай ми кладемо в нього помідори, м’ясо або інші звичні продукти. Спробуйте урізноманітнити ранковий прийом їжі смачним ежевиком.

Як готувати апетитний омлет з грибами на сніданок:

  • Гриби промийте, покладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, доведіть до кипіння і варіть 7 хв. Не забувайте знімати пінку.
  • Цибуля порей наріжте кільцями і обсмажте на вершковому маслі протягом 2 хв.
  • Кожен варений ожин розрізати на 3-4 частини і відправте в сковороду до цибулі. Смажте всі разом 5 хв.
  • Яйця збийте зі сметаною і сіллю до однорідності. Залийте ними гриби з цибулею. Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте омлет 5-6 хв. Час регулюйте в залежності від вашої улюбленої консистенції омлету.
  • Залишається лише розкласти страву по тарілках і посипати кожну порцію рубаним кропом, петрушкою або іншою зеленню.

    Рецепт супу з грибами ежевиками

    Грибний суп – ароматне перше блюдо. Воно підходить людям, які стежать за своєю фігурою, так як в такому супі мало калорій. Для приготування страви потрібно:

    • 200 г грибів;
    • 1,5 л води;
    • 50 г цибулі;
    • 150 г картоплі;
    • 50 г моркви;
    • 4 ст. л. рослинного масла;
    • 100 г гречаної крупи;
    • сіль і спеції за смаком;
    • зелень за смаком.

    Покрокова інструкція по приготуванню:

  • Картоплю наріжте на невеликі кубики. Покладіть її в киплячу підсолену воду.
  • Моркву натріть на тертці. Цибулю дрібно порубаєте. Обсмажте ці овочі на рослинному маслі, щоб вийшла зажарка для супу.
  • Гриби ретельно промийте і розріжте на кілька частин. Якщо вони дрібні, залиште їх цілком. Коли картопля буде майже готова, покладіть в каструлю гречану крупу і підготовлені ожини. Варіть 7 хв. Додати засмажку з моркви і цибулі.
  • Через 5 хв. покладіть в суп спеції і посічену зелень. Варіть його до готовності.
  • Такий суп краще подавати до столу гарячим. Він зігріє вас в холодний осінній день.

    Як бачите, ожина можна приготувати і перше, і друге блюдо. Якщо вам пощастило знайти його в лісі, не проходьте мимо, а використовувати у своїх кулінарних виробах.

    :