Як приготувати гриб курник: рецепт

Как приготовить гриб курник: рецептУ гриба курника придатна в їжу тільки капелюшок

  • Кількість порцій: 5
  • Час підготовки: 1 хвилина
  • Час приготування: 2 хвилини

Рецепт грибів: курники мариновані

Збирати ці гриби можна тільки маючи знання і досвід. Парасольки діляться на різновиди, деякі з яких отруйні і можуть бути небезпечні для життя. Їстівні види – строкатий, червоніє і тонкий.

Курники готують різними способами, з них можна зробити суп, згасити з картоплею або закрутити на зиму. Щоб замаринувати їх, дотримуйтесь інструкції:

  • В їжу придатні тільки капелюшки, тому відразу забирайте все ніжки – вони мають жорстку і волокнисту структуру. Почистіть і помийте, обріжте місця пошкоджень. Не використовуйте червиві гриби.
  • Викладіть їх в друшляк і опустити в ємність з водою. Повторіть 2-3 рази. Потрібно, щоб курники добре промилися.
  • У каструлю з водою покладіть 50 г солі і 2 г лимонної кислоти. Варіть в ній гриби до готовності – коли вони повністю зваряться, то опустяться на дно. Перекладіть їх у друшляк – нехай вся вода стече.
  • Приготуйте маринад. Для цього налийте в каструлю 2 склянки води, додайте 3 г лимонної кислоти, 1 ч. л. солі і прянощів. Доведіть до кипіння, після влийте оцет.
  • Викладіть гриби в банки і залийте маринадом, щоб не залишалося вільного місця.
  • Тепер залишилося тільки простерилізувати банки з грибами на водяній бані 40 хвилин. Загорніть стерильними кришками. Після охолодження можна прибрати на зберігання в прохолодне місце. Відкривайте не раніше, ніж через місяць – гриби повинні настоятися і замаринувати.

    Як готувати смажені гриби курники

    Приготуйте курники в клярі – ви отримаєте оригінальну грибну закуску з курячим смаком. Для цього виконайте такі дії:

  • Видаліть ніжки грибів, капелюшки почистіть, добре промийте.
  • В одній мисці злегка збийте яйце, в іншу насипте борошно.
  • Посоліть і поперчіть курник, умочіть його в борошно, потім в яйце і знову в борошно. Можна замінити її на панірувальні сухарі.
  • Викладіть на сковороду з розпеченим маслом і смажте 10 хвилин з кожного боку.
  • За цей час грибочки встигають повністю пройти теплову обробку і просмажиться.

    Подавати закуску можна відразу після приготування. Вона гарна в гарячому, і в холодному вигляді.

    :