У гриба курника придатна в їжу тільки капелюшок
- Кількість порцій: 5
- Час підготовки: 1 хвилина
- Час приготування: 2 хвилини
Рецепт грибів: курники мариновані
Збирати ці гриби можна тільки маючи знання і досвід. Парасольки діляться на різновиди, деякі з яких отруйні і можуть бути небезпечні для життя. Їстівні види – строкатий, червоніє і тонкий.
Курники готують різними способами, з них можна зробити суп, згасити з картоплею або закрутити на зиму. Щоб замаринувати їх, дотримуйтесь інструкції:
Тепер залишилося тільки простерилізувати банки з грибами на водяній бані 40 хвилин. Загорніть стерильними кришками. Після охолодження можна прибрати на зберігання в прохолодне місце. Відкривайте не раніше, ніж через місяць – гриби повинні настоятися і замаринувати.
Як готувати смажені гриби курники
Приготуйте курники в клярі – ви отримаєте оригінальну грибну закуску з курячим смаком. Для цього виконайте такі дії:
За цей час грибочки встигають повністю пройти теплову обробку і просмажиться.
Подавати закуску можна відразу після приготування. Вона гарна в гарячому, і в холодному вигляді.