Рецепти засолювання грибів краснушек

Рецепты засолки грибов краснушекКраснушки ростуть великими групами.

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 24 хвилини
  • Час приготування: 1 хвилина

Як солити краснушки за рецептом з часником

Ці гриби зустрічаються в листяних і змішаних лісах з липня по жовтень.

Приготування:

  • Замочіть гриби на добу, потім промийте їх ще раз.
  • Покладіть їх у глибокий пластиковий контейнер капелюшками вниз. Пересипте кожен шар сіллю, покладіть нарізаний пластинками часник і парасольки кропу.
  • Покладіть на заготовки смородинові листя і стебла кропу. Укрийте їх широким листям хрону.
  • Встановіть зверху гніт і відправте конструкцію в холодильник на 3 доби.
  • Перекладіть гриби в чисті банки і відправте їх у холодний льох на 40 днів.
  • Перед подачею промийте частування і полийте нерафінованою олією.

    Засолювання краснушек гарячим способом

    Пластинчасті гриби найкраще підходять для засолювання. Вони виходять міцними, хрусткими і ароматними.

    Інгредієнти:

    • краснушки – 2,5 кг;
    • сіль – 90 г;
    • часник – 8 зубчиків;
    • листя смородини – 8 шт.;
    • листя вишні – 8 шт.;
    • розетки кропу – 5 шт.;
    • лист хрону – 1 шт.

    Як приготувати:

  • Замочіть гриби на 24 год. Молоді молочники практично не гірчать, тому час можна скоротити до 7-8 год.
  • Залийте їх водою, додайте 30 г солі. Варіть заготовки 20 хв. Відвар не використовують для готування, тому його потрібно злити.
  • Наріжте скибочками часник.
  • Покладіть на дно глибокої миски зелень і 1 ст. л. солі. Викладайте заготовки шарами, пересипаючи їх кропом, сіллю і часником.
  • Накрийте їх плоскою тарілкою і поставте зверху банку з водою. Залиште заготовки на добу при кімнатній температурі.
  • Перекладіть гриби в стерилізовані банки, пересипте їх свіжим часником і зеленню. Закрийте посуд поліетиленовими кришками і відправте на холод.
  • Частування можна буде спробувати через 2-3 тижні.

    Солоні краснушки з хріном

    Закуску можна подати до столу зі сметаною і цибулею.

    Інгредієнти:

    • гриби – 500 г;
    • корінь хрону – 2 см;
    • сіль – 20 г;
    • часник – 2 зубчики;
    • лавровий лист – 1 шт.

    Етапи приготування:

  • Залийте гриби водою на добу. Покладіть їх в киплячу воду і варіть 20 хв.
  • Наріжте хрін і часник тонкими пластинками.
  • Підготовлені продукти перемішайте, додайте сіль і лавровий лист.
  • Встановіть вантаж і відправте заготовку в холодильник на 24 год. Перекладіть угощеник в невеликі банки, закрийте їх кришками.
  • Зберігайте заготовки в прохолодному місці 35-40 днів.

    Солоні закуски добре поєднуються з вареною або смаженою картоплею.

    :