Рецепти приготування грибів серушек

Рецепты приготовления грибов серушекДітям їсти гриби не можна серушки

  • Кількість порцій: 5
  • Час підготовки: 20 хвилин
  • Час приготування: 10 хвилин

Приготування серушек

Серушки варто вживати в їжу тільки після засолу, свіжими смажити і варити їх не можна. Перед засоленням з капелюшка потрібно зняти шкірку. Мийте серушки кілька разів. Спочатку замочіть їх у холодній воді на 2 год., а потім дайте їм постояти в гарячій підсоленій 15-20 хв. Сильно брудні гриби потрібно вимочувати не менше 2 днів. Якщо серушки погано промити, вони додадуть страв гіркий смак. При вимочуванні вся гіркота йде у воду.

Засолити серушки можна двома способами: холодним і гарячим. Найпростіший останній метод, але смачніше гриби отримуються першим способом.

Для засолювання знадобиться 15 л відро серушек. Лавровий лист, перець та інші спеції можна додавати за бажанням.

Холодна засолювання:

  • Гриби відсортуйте. Великі розрізати на кілька частин, дрібні можна не подрібнювати. Складіть гриби в тару під гніт, щоб вони зменшилися в розмірі. Через 2-3 ч. промийте серушки у двох водах.
  • З 15-ти л відра серушек вийде тільки 4 кг. Перед засолкою зважте їх, щоб точно розрахувати кількість солі. На 1 кг грибів потрібно взяти 50 г солі (2 ст. л. без гірки).
  • Дрібно подрібніть зубки часнику.
  • Викладайте гриби в емальовану каструлю шарами: серушки, сіль і часник. Зверху викладіть серушки. Шари грибів повинні бути нерозривними, однакової товщини. Щільно укрийте серушки бавовняною тканиною, накрийте кришкою і покладіть гніт. Щілин не повинно бути.
  • Поставте каструлю з грибами в прохолодне місце на 30-40 днів, краще на балкон.
  • Верхній шар покриється цвіллю, його треба викинути. Інші гриби розкладіть по стерилізованим банкам. Щільно наповнюйте ними ємність до самого верху. Просолені серушки можна зберігати в холодильнику, але щоб вони не пліснявіли, зробіть наступне. Виріжте шматки бавовняної тканини за розміром більше діаметру банки. Змочіть їх у горілці і накрийте гриби, щоб не було зазорів. Закрийте банку кришкою.

    Рецепт конвертиків з грибів серушек

    На святковий стіл можна подати шинку, фаршировану грибами.

    Інгредієнти:

    • 0,5 кг серушек;
    • 0,4 кг шинки;
    • 0,2 кг сиру;
    • 2 цибулини;
    • 2 ст. л. рослинної олії;
    • сіль і перець за смаком.

    Приготування:

  • Солоні гриби і цибулю дрібно наріжте. Додайте сіль і перець, обсмажте.
  • Шинку наріжте квадратами 5х5 див. Покладіть на кожен шматок начинку і загорніть конвертом. Викладіть їх на деко, посипте тертим сиром.
  • Запікайте в духовці при 180 С 10 хв.
  • Можна просто запекти серушки в духовці до сметано-сирному соусі. Приготування не займе більше 10 хв.

    Опис серушек

    Гриб отримав таку назву за сірий колір капелюшка, але верхівка може бути жовто-сірого відтінку. Він є дієтичним продуктом.

    Опис серушки:

    • капелюшки випуклої форми, до 10 см в діаметрі;
    • м’якуш щільний, білого кольору;
    • на зламах виділяється білий сік;
    • ніжка сірого кольору, чим вона більша, тим насиченіший колір.

    Ці гриби люблять сонячне освітлення. Не вибагливі до погодних умов і грунті.

    Серушки дуже корисні. Вони містять велику кількість вітамінів, амінокислот і мікроелементів в потрібному для організму кількості. Завдяки багатому хімічному складу гриби підвищують імунітет, покращують роботу головного мозку, зміцнюють судини, виводять з організму солі важких металів і шлаки. Їх навіть можна їсти при хворобах ШКТ.

    Гриби мають антипаразитным і антибактеріальною дією.

    З серушек можна приготувати соус і грибний порошок, але тільки після засолювання. Гриби підходять в якості начинки для пиріжків і пельменів.

    :