Рецепти грибів рогатиков

Рецепты грибов рогатиковГриб рогатик росте у хвойних і мішаних лісах.

  • Кількість порцій: 3
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин

Як готувати рогатики з картоплею

Сезон збору грибів починається в середині літа і закінчується в жовтні. У їжу вживають молоді рослини, поки вони не почали гірчити. Перед готуванням рогатики краще замочити на півгодини, щоб позбутися від налиплого піску і землі.

Приготування:

  • Відваріть гриби в підсоленій воді 2 рази по 15 хв, злийте відвар.
  • Наріжте рогатики і невеликими шматочками. Смажте їх 15 хв на рослинному маслі.
  • Додайте нарізаний брусочками картоплю, сіль і спеції. Перемішайте продукти і готуйте їх під закритою кришкою ще 15 хв.
  • Подавайте блюдо зі сметаною і кропом.

    Рецепт супу з грибів рогатиков і шпинату

    Смачне і ситне блюдо можна подати з грінками з білого хліба.

    Інгредієнти:

    • рогатики – 200 г;
    • вода – 2 л;
    • шпинат – 100 г;
    • картопля – 3 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • кореневий селера – 60 г;
    • рослинна олія – 60 г;
    • зелень – 1 пучок;
    • лавровий лист – 1 шт.;
    • сіль і перець – за смаком.

    Як приготувати:

  • Варіть гриби чверть години, відвар злийте. Промийте заготівлі та відваріть їх ще раз.
  • Розділіть заготовки на волокна.
  • Наріжте моркву, цибулю і селеру соломкою, а картоплю брусочками.
  • Обсмажте овочі на рослинному маслі до золотистого кольору, додайте до них гриби. Тушкуйте продукти 10 хв.
  • Влийте воду, доведіть її до кипіння. Додайте картоплю і спеції варіть до готовності овочів.
  • Покладіть в каструлю нарізаний смужками шпинат і лавровий лист. Готуйте страву на середньому вогні 5 хв.
  • Перед подачею прикрасьте суп рубаною зеленню.

    Гриби рогатики з соєвим соусом і часником

    Гостру закуску можна подати з вареною або смаженою картоплею.

    Інгредієнти:

    • рогатики – 600 г;
    • соєвий соус – 60 г;
    • рослинна олія – 60 г;
    • червоний цибуля – 1 шт.;
    • зелена цибуля – 1 пучок;
    • часник – 2 зубчики.

    Етапи приготування:

  • Опустіть рогатики в киплячу воду, варите їх 20 хв. відвар Злийте і повторіть процедуру.
  • Наріжте гриби невеликими шматочками або розділіть їх на волокна руками.
  • Смажте заготовки на сильному вогні 5 хв, потім влийте соєвий соус і зменшіть нагрів. Тушкуйте гриби під закритою кришкою ще 7-10 хв.
  • Подрібніть зелену цибулю, наріжте тонкими скибочками часник. Підготовлені продукти змішайте з грибами.
  • Страву можна подати гарячим або охолодженим.

    Варені й смажені оленячі ріжки нагадують куряче м’ясо. Після термічної обробки вони зберігають яскравий грибний аромат.

    :