Гриб рогатик росте у хвойних і мішаних лісах.
- Кількість порцій: 3
- Час приготування: 30 хвилин
- Час приготування: 30 хвилин
Як готувати рогатики з картоплею
Сезон збору грибів починається в середині літа і закінчується в жовтні. У їжу вживають молоді рослини, поки вони не почали гірчити. Перед готуванням рогатики краще замочити на півгодини, щоб позбутися від налиплого піску і землі.
Приготування:
Подавайте блюдо зі сметаною і кропом.
Рецепт супу з грибів рогатиков і шпинату
Смачне і ситне блюдо можна подати з грінками з білого хліба.
Інгредієнти:
- рогатики – 200 г;
- вода – 2 л;
- шпинат – 100 г;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- кореневий селера – 60 г;
- рослинна олія – 60 г;
- зелень – 1 пучок;
- лавровий лист – 1 шт.;
- сіль і перець – за смаком.
Як приготувати:
Перед подачею прикрасьте суп рубаною зеленню.
Гриби рогатики з соєвим соусом і часником
Гостру закуску можна подати з вареною або смаженою картоплею.
Інгредієнти:
- рогатики – 600 г;
- соєвий соус – 60 г;
- рослинна олія – 60 г;
- червоний цибуля – 1 шт.;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- часник – 2 зубчики.
Етапи приготування:
Страву можна подати гарячим або охолодженим.
Варені й смажені оленячі ріжки нагадують куряче м’ясо. Після термічної обробки вони зберігають яскравий грибний аромат.