Відомо 40 різновидів грибів гигрофоров.
- Кількість порцій: 3
- Час підготовки: 10 хвилин
- Час приготування: 20 хвилин
Як готувати гигрофоры на сковороді
Сезон збору грибів починається на початку жовтня і триває 1 міс. Вони ростуть великими сім’ями в полях і на узліссях.
Приготування:
Осінні гриби досить водянисті, тому що виділився під час смаження сік випарюють або зливають. Частування подають з вареними овочами або кашами.
Смажені гигрофоры з картоплею і часником
З пізніх грибів можна приготувати смачне і ситне блюдо для всієї родини.
Інгредієнти:
- гриби– 200 г;
- картопля – 600 г;
- ріпчаста цибуля – 2 шт.;
- рослинне масло – 90 г;
- часник – 2 зубчики;
- чебрець – 1 гілочка;
- сіль – за смаком.
Як приготувати:
Перед подачею посипте частування рубаним кропом.
Гриби з рисом і зеленню
Це гостре блюдо сподобається любителям тайської кухні.
Інгредієнти:
- гриби – 300 г;
- варений рис – 120 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- зелень – 2 пучка;
- часник – 4 зубчики;
- пекучий перець – 1 шт.;
- спеції та сіль – за смаком.
Приготування:
При бажанні в страву можна додати креветки, курку або картоплю.
Опис грибів гигрофоров
Відомо близько 40 різновидів цього гриба. Деякі з них відрізняються високими смаковими якостями, інші неїстівні.
Відмітні особливості:
- Капелюшок широка з невеликим горбком в центрі. Шкірка жовта, червона, сіра, біла або бура.
- Ніжка довга і щільна.
- Пластинки щільні і рідкі.
Хорошими вважаються їстівними грибами гигрофоры золотисті та ранні. А пахучі, жовтуваті і білі в їжу не вживають.
Варені гриби можна додавати в салати і закуски.