Рецепти приготування гриба гигрофора

Рецепты приготовления гриба гигрофораВідомо 40 різновидів грибів гигрофоров.

  • Кількість порцій: 3
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин

Як готувати гигрофоры на сковороді

Сезон збору грибів починається на початку жовтня і триває 1 міс. Вони ростуть великими сім’ями в полях і на узліссях.

Приготування:

  • Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору.
  • Гриби наріжте шматочками і покладіть в сковороду. Смажте продукти разом 15 хв. В кінці додайте сіль.
  • Осінні гриби досить водянисті, тому що виділився під час смаження сік випарюють або зливають. Частування подають з вареними овочами або кашами.

    Смажені гигрофоры з картоплею і часником

    З пізніх грибів можна приготувати смачне і ситне блюдо для всієї родини.

    Інгредієнти:

    • гриби– 200 г;
    • картопля – 600 г;
    • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
    • рослинне масло – 90 г;
    • часник – 2 зубчики;
    • чебрець – 1 гілочка;
    • сіль – за смаком.

    Як приготувати:

  • Наріжте картоплю брусочками і обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки.
  • Викладіть гриби, перемішайте продукти. Готуйте їх на середньому вогні під закритою кришкою 15 хв.
  • Додайте в кінці подрібнений часник, чебрець і сіль.
  • Перед подачею посипте частування рубаним кропом.

    Гриби з рисом і зеленню

    Це гостре блюдо сподобається любителям тайської кухні.

    Інгредієнти:

    • гриби – 300 г;
    • варений рис – 120 г;
    • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • зелень – 2 пучка;
    • часник – 4 зубчики;
    • пекучий перець – 1 шт.;
    • спеції та сіль – за смаком.

    Приготування:

  • Наріжте цибулю півкільцями, моркву соломкою, а гриби шматочками.
  • Обсмажте овочі на рослинному маслі, додайте гриби. Смажте продукти 10 хв.
  • Покладіть подрібнений часник і перець, сіль, спеції. Тушкуйте продукти на слабкому вогні 5 хв.
  • Додати варений рис і рубану зелень. Перемішайте інгредієнти і готуйте їх ще 2-3 хв.
  • При бажанні в страву можна додати креветки, курку або картоплю.

    Опис грибів гигрофоров

    Відомо близько 40 різновидів цього гриба. Деякі з них відрізняються високими смаковими якостями, інші неїстівні.

    Відмітні особливості:

    • Капелюшок широка з невеликим горбком в центрі. Шкірка жовта, червона, сіра, біла або бура.
    • Ніжка довга і щільна.
    • Пластинки щільні і рідкі.

    Хорошими вважаються їстівними грибами гигрофоры золотисті та ранні. А пахучі, жовтуваті і білі в їжу не вживають.

    Варені гриби можна додавати в салати і закуски.

    :